Οι πρώτες ιατρικές συσκευές απεικόνισης της LG

Η LG, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στον κλάδο των οθονών, εισέρχεται στην αγορά ιατρικών συσκευών απεικόνισης προσφέροντας υψηλή ανάλυση και ακρίβεια για ένα ευρύ φάσμα των νοσοκομειακών προτύπων.

Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στις επίπεδες οθόνες προηγμένης τεχνολογίας, η LG Electronics (LG) εισέρχεται στην αναπτυσσόμενη αγορά ιατρικών συσκευών απεικόνισης με την εισαγωγή των κλινικών και χειρουργικών οθονών, που έχουν σχεδιαστεί για να εξοπλίσουν τους επαγγελματίες στον τομέα υγείας,

ώστε να προσφέρουν ακριβείς και πλήρεις αποφάσεις που σώζουν ζωές. Οι νέες οθόνες και μια νέα προηγμένη συσκευή ακτινογραφίας, παρουσιάζονται αυτή την εβδομάδα στην RSNA® 2016 (Radiological Society of North America), την ετήσια συνάντηση της Ακτινολογικής Κοινότητας Βορείου Αμερικής στο Σικάγο.

Οθόνη LG 8MP Clinical Review

Η LG 8MP Clinical Review οθόνη είναι 27 ιντσών, τεχνολογίας IPS, ανάλυσης 3840 x 2160 pixels και έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αύξηση της αποδοτικότητας του προσωπικού του νοσοκομείου, απλοποιώντας τη ροή εργασιών και προσφέροντας παράλληλα δυνατότητες multitasking. Εκτός από τα αυξημένα επίπεδα φωτεινότητας, η οθόνη αυτή παρέχει στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας ευρεία γωνία θέασης και ακρίβεια στα χρώματα και τις απεικονίσεις. Η οθόνη είναι συμβατή με το επαγγελματικό πρόγραμμα προβολής DICOM (Πρόγραμμα Ψηφιακής Απεικόνισης και Επικοινωνίας στην Ιατρική), πράγμα που σημαίνει ότι οι αποχρώσεις του γκρι διορθώνονται έτσι ώστε να διατηρήσουν την ακρίβεια της εικόνας. Η οθόνη έχει βαθμονομηθεί (calibration) προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμβατότητα σε πολλαπλές συσκευές και είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία σταθεροποίησης οπίσθιου φωτισμού, για τη διασφάλιση σταθερών επιπέδων φωτεινότητας. Η λειτουργία Dynamic Sync μειώνει τη καθυστέρηση εισόδου (input lag), ενώ οι ρυθμίσεις Flicker Safe και Reader Mode βοηθούν στη μείωση καταπόνησης των ματιών που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εργάζονται πολύωρες βάρδιες.

Οθόνη LG 8MP Surgical

Η 27 ιντσών LG 8MP Surgical οθόνη, δημιουργήθηκε για ένα ευρύ φάσμα χρήσεων στο χειρουργείο. Ειδικότερα, οι χειρούργοι οι οποίοι είναι υπέρ των ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών, θα ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα κάνουν ακριβείς παρατηρήσεις παρακολουθώντας μέσα από την υψηλής ακρίβειας LG οθόνη. Η απαράμιλλη διαύγεια του 8MP UHD πάνελ της LG, βοηθά τους γιατρούς να εκτελέσουν περίπλοκες τεχνικά διαδικασίες και η τεχνολογία IPS της οθόνης επιτρέπει σε πολλούς επαγγελματίες στον τομέα της ιατρικής να παρακολουθήσουν από διαφορετικές οπτικές γωνίες με ελάχιστη μετατόπιση χρωμάτων. Διαθέτοντας επίπεδα φωτεινότητας έως 800 nits, η Surgical οθόνη της LG, είναι ιδανική για τις φωτεινές χειρουργικές αίθουσες. Αυτή η οθόνη καλύπτει πάνω από το 99 τοις εκατό του χρωματικού χώρου sRGB με επιπλέον χώρο αφιερωμένο στο βαθύ κόκκινο του φάσματος, επιτρέποντας στους γιατρούς να διακρίνουν πιο εύκολα διαφορετικούς τύπους ιστών και αιμοφόρων αγγείων.

Ψηφιακός LG X-Ray Detector για ακτινογραφία

Στα σημερινά νοσοκομεία, η mobile ιατρική τεχνολογία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα στην παροχή εξαιρετικής φροντίδας στους ασθενείς. Κάνοντας την επίσημη πρεμιέρα του στην ετήσια συνάντηση RSNA® 2016, ο LG DXD (Ψηφιακός Ανιχνευτής Ακτίνων Χ) παράγει υψηλής ποιότητας εικόνες ακτινογραφίας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας τις 16-bit δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας και ένα εύρος φάσμα pixel (ξεκινώντας από 127 μικρόμετρα) παρέχοντας εικόνες υπερ-υψηλής ανάλυσης για ακτινολόγους και ραδιολόγους, έτσι ώστε να εντοπίζουν γρήγορα και με ακρίβεια θέματα υγείας. O ψηφιακός ανιχνευτής LG DXD, με υλικό σχεδιασμού από ίνες άνθρακα και μαγνησίου, είναι κατάλληλος στην εξυπηρέτηση ασθενών ακολουθώντας μια σειρά από ιατρικά πρότυπα ενώ είναι επίσης πιστοποιημένος με το πρωτόκολλο IP41 για αντοχή στο νερό και στη σκόνη, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη επίδοσή του, ακόμα και όταν ο LG DXD έρθει σε επαφή με σκόνες ή υγρά.

«Η είσοδος της LG στην αγορά ιατρικών συσκευών απεικόνισης αποτελεί ένα νέο τολμηρό βήμα στη στρατηγική επέκτασής μας στην επαγγελματική αγορά» δήλωσε ο Brian Kwon, πρόεδρος της LG Home Entertainment Company. «Ως παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των premium οθονών, είμαστε σίγουροι ότι η τεχνολογία της LG, θα συμβάλει σημαντικά στον τομέα της υγείας που επιδιώκει να βελτιώσει την ακρίβεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των διαγνωστικών διαδικασιών του».

Η RSNA είναι μια ένωση που απαρτίζεται από περισσότερους από 54.000 Ραδιολόγους, Ακτινολόγους Ογκολόγους, Ιατρούς Φυσικούς και συναφείς επιστήμονες, για την προώθηση της αριστείας στην παροχή περίθαλψης και φροντίδας υγείας των ασθενών μέσω της εκπαίδευσης, της έρευνας και της τεχνολογικής καινοτομίας (RSNA.org). Οι νέες ιατρικές συσκευές απεικόνισης της LG, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην ετήσια συνάντηση RSNA 2016, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου. Τα monitors θα κυκλοφορήσουν σε βασικές αγορές άμεσα, ενώ ο Ψηφιακός Ανιχνευτής Ακτίνων Χ LG DXD θα είναι διαθέσιμος το 2017.

* Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του Part 14 του DICOM, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από την Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Ηλεκτρολόγων (NEMA) και το Αμερικανικό Κολέγιο Ακτινολογίας (ACR).

Keywords
Τυχαία Θέματα