Νέος μεγαλομέτοχος στη Forthnet

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, ο νέος μέτοχος στη Forthnet, δικηγόρος Φώτος Πιττάτζης, ελέγχει το 27,04% των μετοχών της εταιρείας.


Πιο συγκεκριμένα, ο νέος και δεύτερος κατά σειρά μέτοχος της Forthnet είναι η εταιρεία

Fine Life Group Ltd (όμιλος Καλή Ζωή) που ελέγχεται από τον Κύπριο δικηγόρο Φώτο Πιττάτζη. Ο τελευταίος είναι διευθύνων σύμβουλος της δικηγορικής εταιρείας «Φ. Πιττάτζης και Συνεργάτες» και μοναδικός μέτοχος της εταιρείας Fine Life Group.


Η Fine Life είναι φυσικά ο αγοραστής του πακέτου 25,73% των μετοχών Forthnet κυριότητας της Delta Lloyd Ltd. που μεταβιβάστηκαν την περασμένη Τετάρτη αντί αντί 3,37 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο όμιλος της Καλής Ζωής, δεν αρκέστηκε στο πακέτο αυτό και προχώρησε σε αγορές επιπλέον μετοχών Forthnet και από το ταμπλό του Χ.Α.


Θεωρείται δεδομένο ότι πίσω από την κυπριακή εταιρεία βρίσκονται τρίτοι ενδιαφερόμενοι, χωρίς φυσικά ν’ αποκαλύπτονται. Πολλοί διαβλέπουν εγχώρια συμφέροντα πίσω από τη Fine Life, τα οποία, σε δεύτερο χρόνο, θα επιδιώξουν την περαιτέρω συγχώνευσή της εταιρείας με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου (π.χ. Wind Hellas). Με τον τρόπο αυτό οι μέτοχοι της Forthnet θ’ αποκτήσουν -κατά πάσα πιθανότητα- μια μειοψηφική συμμετοχή σε ένα μεγαλύτερο και πιο βιώσιμο σχήμα. Το σενάριο αυτό θα καλοδέχονταν και οι πιστώτριες τράπεζες της Forthnet, οι οποίες το τελευταίο διάστημα παρέχουν συνεχώς τη συγκατάθεσή τους στην τροποποίηση των όρων δανεισμού της εταιρείας (waivers), ύψους περίπου 320 εκατ. ευρώ.


Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, είναι πίσω από την κυπριακή νομική εταιρεία, να βρίσκεται κάποιο επενδυτικό κεφάλαιο με στόχο να επωφεληθεί από τις χαμηλές αξίες στην Ελλάδα (distress fund).


Keywords
Τυχαία Θέματα