Νέες ευκαιρίες cloud από τη Microsoft

Νέες κατευθύνσεις, επιμόρφωση και προγράμματα για Windows Server 2012 και Windows Azure στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνεργατών.


Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας του ετήσιου Παγκόσμιου Συνεδρίου Συνεργατών της Microsoft (WPC), κορυφαία στελέχη της

εταιρίας ανακοίνωσαν νέες επιμορφωτικές δράσεις, νέα εργαλεία και ακόμα περισσότερα προγράμματα, που επιτρέπουν στους συνεργάτες να παρέχουν στους πελάτες τους ελκυστικές υπηρεσίες cloud.


Ο Satya Nadella, πρόεδρος του τμήματος Server and Tools, ανακοίνωσε το community technology preview (CTP), μια προεπισκόπηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες επιτρέπουν στους παρόχους υπηρεσιών hosting να αξιοποιούν τα data centers του Windows Server, ώστε να προσφέρουν δυνατότητες συμβατές με τις υπηρεσίες που τρέχουν σε Windows Azure. Επιπλέον, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα, που παρέχει στους συνεργάτες καθοδήγηση, επιμόρφωση και εργαλεία λογισμικού, με τη βοήθεια των οποίων οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν από την virtual υποδομή της VMware, στο cloud της Microsoft.


«Χτίσαμε πάνω σε ό,τι μάθαμε από τη λειτουργία των data centers και των υπηρεσιών τους σε παγκόσμιο επίπεδο, για να εγκαινιάσουμε την εποχή του λειτουργικού συστήματος cloud», ανέφερε ο Nadella. «Η Microsoft προσφέρει στους συνεργάτες της σύγχρονη αλλά και γνώριμη τεχνολογία που απαντάει στις ανάγκες των πελατών τους κατά τη μετάβαση στο cloud».


Με την νέα CTP, οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πελάτες ετοιμοπαράδοτες υπηρεσίες cloud, συμπεριλαμβανομένων ιστοσελίδων υψηλών απαιτήσεων (high-scale websites) καθώς και hosting virtual μηχανών, (virtual machine hosting) μαζί με ένα self-service portal που μπορεί να επεκταθεί. Αυτές οι δυνατότητες που τρέχουν σε Windows Server 2012 και Microsoft System Center 2012, θα προσφέρουν στους παρόχους hosting κάποιες από τις εμπειρίες και υπηρεσίες που πρόσφατα ανακοινώθηκαν για το Windows Azure. Το Go Daddy, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος Web hoster, εφαρμόζει σε πιλοτικό επίπεδο αυτές τις νέες δυνατότητες, ώστε να παρέχει στους πελάτες νέες cloud υπηρεσίες .


«Οι πελάτες βλέπουν το Go Daddy ως ένα συνεργάτη πληροφορικής με τη βοήθεια του οποίου μπορούν να αναπτυχθούν» δήλωσε ο Scott Brown, Αντιπρόεδρος του τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων Hosting στο Go Daddy. «Αυτές οι νέες δυνατότητες ανοίγουν το δρόμο στους πελάτες προκειμένου να επεκτείνουν απρόσκοπτα την online παρουσία τους. Επιπλέον, οι βελτιωμένες επιδόσεις του site, η δυνατότητα επέκτασης και η διαθεσιμότητά του οδηγούν σε μια πιο ευχάριστη εμπειρία τόσο για τους πελάτες μας, όσο και για τους επισκέπτες τους».


Επιπλέον, το Switch to Hyper-V, το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, θα επιτρέπει στους συνεργάτες να αναπτύξουν τις δικές τους πρακτικές σε virtualization και private και hybrid cloud computing, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζε

Keywords
Τυχαία Θέματα