Η άποψη του GLAMI μετά τις πρόσφατες εξελίξεις με τη διασπορά του κορωνοϊού και την επιρροή τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Με τις αλλαγές που επέρχονται και το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από την πανδημία του κορωναϊού σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, όλοι εμείς στο GLAMI παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και στις 14 αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, προκειμένου να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε άμεσα και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, χαρακτηριστικό που υπάρχει στο DNA της εταιρείας από την αρχή της δημιουργία της.

Μέχρι στιγμής παρατηρούμε κάποια μείωση της ζήτησης μετά και τα Κυβερνητικά μέτρα προφύλαξης που λαμβάνονται

στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές ακόμη χώρες που δραστηριοποιείται το GLAMI. Ταυτόχρονα όμως οι καταναλωτές ήδη – και πολύ περισσότερο στο άμεσο μέλλον- προχωρούν σε μεγαλύτερη on line δαπάνες. Mία συνθήκη όπως αυτή που βιώνουμε, μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ολόκληρη τη βιομηχανία του ηλεκτρονικού εμπορίου που ως βασικός παράγοντας στην οικονομία κάθε χώρας έχει την ικανότητα να βρει καινοτόμες λύσεις, να προσαρμοστεί στη συμπεριφορά των καταναλωτών και να αξιοποιήσει την τεχνολογία όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στο online περιβάλλον έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτό το κομμάτι της οικονομίας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Το GLAMI, ως έμπιστος συνεργάτης όλων των ηλεκτρονικών καταστημάτων που συνεργάζεται (περισσότερα από 300 στην Ελλάδα), ξεκίνησε ήδη συζητήσεις μαζί τους έτσι ώστε να κατανοήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε κάθε χώρα και να δει με ποιον τρόπο μπορεί να τους υποστηρίξει ακόμη πιο δυναμικά στις δραστηριότητές τους. Οι εταιρείες τώρα όσο ποτέ δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε μείωση του marketing budget τους για εμπορικά κανάλια που αποδεικνύουν καλές επιδόσεις και κυρίως υποστηρίζουν την επιχείρησή τους. Το GLAMI, που αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης μόδας στην Ευρώπη, θα συνεχίσει να είναι μία σταθερή πηγή επισκεψιμότητας όπως είναι και μέχρι τώρα. Από την πλευρά μας, παρακολουθούμε εκτενώς την τρέχουσα κατάσταση και διασφαλίζουμε ότι οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες μας όπως είναι η ημερομηνία παράδοσης καθώς και τα αποθέματα ανά προϊόν, είναι διαθέσιμα και updated ανά πάσα στιγμή στο glami.gr για όλους τους επισκέπτες. 

Home Office Plan

Στο GLAMΙ, ως υπεύθυνος Οργανισμός- Μέλος της Κοινωνίας, αισθανόμαστε υπεύθυνοι για την προστασία των υπαλλήλων μας, των οικογενειών και των φίλων τους καθώς και της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο πρόληψης και προφύλαξης και σύμφωνα με τις Κυβερνητικής και Ευρωπαϊκές συστάσεις, η πολυεθνική ομάδα της εταιρείας που εδρεύει στην Τσεχία και απαρτίζεται από επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, ήδη από την Πέμπτη 12 Μαρτίου εργάζεται από το σπίτι. Η εργασία εξ αποστάσεως είναι μέρος της κουλτούρας του GLAMI αφού ως μια digital first εταιρία διαθέτει υπαλλήλους που εργάζονται από διάφορα μέρη του κόσμου χωρίς καμία επίπτωση στην παραγωγικότητά της. 

Λένε ότι όπου εμφανίζεται ένα εμπόδιο υπάρχει πάντα και μια ευκαιρία και είμαστε αισιόδοξοι για τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα που θα φέρει η παρούσα κατάσταση στον κλάδο μας. Στόχος μας παραμένει όχι απλά να προσφέρουμε υπηρεσίες, αλλά και να βρούμε νέους τρόπους και καινοτόμες λύσεις για να βοηθήσουμε τους επισκέπτες και τα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά καταστήματα να λειτουργούν απρόσκοπτα ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε και να οργανώσουμε όλα τα προϊόντα μόδας σε ένα μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα