Εξελίξεις για τη Media Saturn στην Ελλάδα

Σκέψεις της γερμανικής πολυεθνικής για τη διατήρηση ενός από τα δύο brands στην ελληνική αγορά με επικρατέστερο προς… παραπονή το “Media Markt”.

Ακρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η ερχόμενη εβδομάδα για το γερμανικό κολοσσό ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών «Media Saturn» που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005.
Η Γερμανοί φαίνεται πως εν τέλει, αποφάσισαν να ανοίξουν τα χαρτιά τους, ανακοινώνοντας τις επόμενες ημέρες τη νέα πολιτική δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν στην ελληνική αγορά και παράλληλα να βάλουν

οριστικό τέλος στις φήμες περί αποχώρησής τους.

«Η παραμονή μας στην ελληνική αγορά αποτελεί για μας στρατηγική επιλογή…!», είχε δηλώσει προ μηνών η γερμανική ηγεσία. H δήλωση αυτή σε πρώτη φάση επιβεβαιώνεται, αλλά με έναν τρόπο κάπως διαφορετικό… Πληροφορίες φέρουν τη γερμανική πολυεθνική να έχει αποφασίσει να διατηρήσει το ένα από τα δύο brands στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα τη φίρμα «Media Markt».


Σε ό,τι αφορά τη Saturn, αν και οι πληροφορίες τη θέλουν να «αποχωρεί» ως φίρμα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το δίκτυο των καταστημάτων της θα κλείσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα καταστήματα «Saturn» θα διατηρηθούν αλλά θα μετονομαστούν σε «Media Markt». Ωστόσο, με βάση το σενάριο αυτό, εύλογα γεννάται το ερώτημα πώς θα διατηρηθεί το σύνολο των καταστημάτων και της Saturn και της Media Markt, όταν σε κάποιες περιοχές (Θεσσαλονίκη και Αθήνα) καταστήματα και των δύο αλυσίδων βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο. Οπότε, είναι πολύ πιθανό στα σχέδια της γερμανικής πολυεθνικής να εμπεριέχεται το κλείσιμο καταστημάτων, των οποίων η λειτουργία θα ήταν περιττή και βέβαια ασύμφορη.
Πάντως, η πλευρά της Media/Saturn στην Ελλάδα κρατά «σιγήν ιχθύος» για τις εξελίξεις που έρχονται και παραπέμπει σε παλαιότερες ανακοινώσεις που έχει κάνει με αφορμή τις φήμες περί αποχώρησής της.

Keywords
Τυχαία Θέματα