Ένωση Ψηφιακής Κωδικοποίησης και Εντοπισμού

Oι τέσσερις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες παγκοσμίως ανακοινώνουν μια πρωτοποριακή συνεργασία για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης αγαθών.


Οι εταιρείες British American Tobacco, Imperial Tobacco Group, Japan Tobacco

International και Philip Morris International δημιούργησαν την Digital Coding & Tracking Association (DCTA – Ένωση Ψηφιακής Κωδικοποίησης και Εντοπισμού), που συγκροτήθηκε για την προώθηση διεθνών προτύπων και ψηφιακών τεχνολογιών με στόχο να συνδράμει τις κυβερνήσεις στην καταπολέμηση των λαθραίων και παραποιημένων προϊόντων και της φοροδιαφυγής.


Η DCTA αξιοποιεί τη συλλογική τεχνογνωσία του κλάδου όσον αφορά τη διασφάλιση των διεθνών εφοδιαστικών αλυσίδων και την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών για τη διάκριση των γνήσιων προϊόντων από τα παραποιημένα.


Η εξάλειψη του παράνομου εμπορίου τσιγάρων και οινοπνευματωδών ποτών απαιτεί διεθνή συνεργασία και εξυπνότερα εργαλεία που θα βοηθήσουν τα στελέχη των Τελωνείων και των φορολογικών Αρχών να αντιμετωπίσουν τους εγκληματίες που επιδίδονται σε αυτές τις δραστηριότητες. Για το σκοπό αυτό, η DCTA προσφέρει μια δοκιμασμένη, ασφαλή και οικονομικά αποδοτική λύση, με βάση την τεχνολογία Codentify®.


Το Codentify® εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή, προσφέροντας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση μέσω κινητού τηλεφώνου σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι κυβερνήσεις για την προστασία των φορολογικών εσόδων, την επαλήθευση της νομιμότητας των μεταφορών και την εκπλήρωση των διεθνών κανονιστικών απαιτήσεων, μεταξύ άλλων του πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού.


Ο Pat Heneghan, εκπρόσωπος της DCTA, δήλωσε: «Οι νόμιμες εφοδιαστικές αλυσίδες σήμερα είναι παγκόσμιες, περίπλοκες και περιλαμβάνουν πολλά εμπλεκόμενα μέρη. Όταν μάλιστα συνδυάζονται με την εφευρετικότητα των εγκληματιών και τρομοκρατών που διακινούν παράνομα προϊόντα, τότε οι κυβερνήσεις των χωρών πρέπει να κάνουν χρήση των πλέον προηγμένων τεχνολογιών για να διασφαλίσουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες και να σημειώσουν πραγματική πρόοδο στην αντιμετώπιση αυτού του επικίνδυνου και διογκούμενου προβλήματος.


«Οι τέσσερις μεγαλύτερες διεθνείς καπνοβιομηχανίες του κόσμου συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της Digital Coding & Tracking Association προκειμένου να παράσχουν στις κυβερνήσεις μια λύση του 21ου αιώνα στο διεθνές πρόβλημα του παράνομου εμπορίου.


Ολοκληρώνοντας, ο Heneghan ανέφερε: «Καθώς οι κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους για τη διασφάλιση των φορολογικών εσόδων εν καιρώ λιτότητας και την καταπολέμηση των εγκληματιών που πλουτίζουν από τη μαύρη αγορά, είμαστε βέβαιοι ότι η DCTA μπορεί να παράσχει τις τεχνολογίες και την εξειδίκευση που απαιτείται για να υπάρξει πραγματικό αποτέλεσμα.»


Keywords
Τυχαία Θέματα