Δοκιμάζουμε το Realme 6i: Παιχνιδιάρικο κι αυτόνομο!

Ακόμα μια υπολογίσιμη συμμετοχή με τετραπλή κάμερα και μπαταρία 5000mAh καταθέτει η Realme στη γεμάτη κυκλοφορίες κατηγορία των 200€-300€.

Τα κινητά με κόστος ελάχιστα πάνω από τα 200€ έχουν μπει στο στόχαστρο της πλειονότητας των καταναλωτών, γεγονός που αναγκάζει σχεδόν όλους τους κατασκευαστές να ρίξουν στη μάχη άκρως ανταγωνιστικές συσκευές σε αυτή την τάξη τιμών. Εκεί ακριβώς κινείται και το Realme 6i, ένα smartphone με πολλαπλά θετικά στοιχεία, προσανατολισμένο να καλύψει πολύπλευρα

τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου χρήστη. Στη χώρα μας έρχεται από τον επίσημο διανομέα της εταιρείας, τη Smart4All.

Σχεδιαστικά, η αναλογία της συσκευής υπακούει στην επιτυχημένη συνταγή του 20:9 για εύκολη χρήση με το ένα χέρι. Η 6.5 ιντσών οθόνη κυριαρχεί στο 89,8% της πρόσοψης, με ένα ελάχιστα παρεμβατικό selfie-cam notch στο κέντρο της. που θυμίζει περισσότερο σταγόνα, παρά εγκοπή εμπρόσθιας κάμερας. Το power button βρίσκεται στο δεξί μέρος, ενώ τα πλήκτρα αυξομείωσης του ήχου είναι τοποθετημένα αριστερά, κάτω από την υποδοχή 3 καρτών (δύο κάρτες SIM και μία κάρτα microSD ταυτόχρονα). Η πρόσοψη προστατεύεται από Corning Gorilla Glass 3, αλλά στην πλάτη είναι κάτι παραπάνω από προφανής η χρήση πλαστικού. Ενας αρκετά ιδιαίτερος ιριδισμός διαφοροποιεί την πίσω πλευρά, αν και θεωρούμε πως οι κάθετες γραμμές του δίνουν ακόμα περισσότερη έμφαση στην πλαστική πλάτη, γεγονός που ίσως δυσαρεστήσει κάποιους. Σε κάθε περίπτωση, οι αποχρώσεις Green Tea και White Milk έχουν ενδιαφέρον.

Με gaming διαθέσεις…

Μέχρι πρόσφατα, από ένα smartphone με εκτιμώμενη τιμή λιανικής στα 219,90€ δεν θα τολμούσαμε να έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις στο gaming. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η Realme και να μας… κακομάθει με τις οικονομικές, νεανικές και «παιχνιδιάρικες» συσκευές της. Ο οκταπύρηνος Helio G78 της Mediatek που βρίσκεται στην καρδιά του 6i δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα. Οι δύο γρήγοροί A75 πυρήνες του επεξεργαστή αγγίζουν τα 2GHz, ενώ στα 1.8GHz λειτουργούν οι έξι Α55 πυρήνες που συμπληρώνουν την οκτάδα. Τα γραφικά των απαιτητικών παιχνιδιών που θα εγκαταστήσετε στα 128GB αποθηκευτικού χώρου αναλαμβάνει η Mali-G52 MC2 GPU και παρά τις αξιέπαινες ικανότητές της και τον χρονισμό της στο 1GHz δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη θερμοκρασία του συστήματος. Τα 4GB RAM αφήνουν περιθώριο για ταχύτατο multitasking και σε γενικές γραμμές, θα χαρακτηρίζαμε ως ευχάριστη έκπληξη την υπολογιστική ισχύ του Realme 6i. Μοναδικό παράπονό μας είναι η 720p ανάλυση της οθόνης, μιας και κάθε gamer θα την προτιμούσε σε Full HD επίπεδα.

… και τάσεις αυτονομίας!

Το Realme 6i δεν δείχνει να συμπαθεί τις πρίζες και για το λόγο αυτό μια μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh επιστρατεύεται για να το κρατήσει μακριά τους! Η μεγάλη διάρκειά της δεν είναι το μοναδικό πλεονέκτημά της, καθώς διαθέτει διευρυμένο… προσδόκιμο ζωής, τριπλή προστασία ασφάλειας και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 18W (9V2A). Ταυτόχρονα, υποστηρίζει αντίστροφη φόρτιση, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως powerbank και να φορτίσει άλλες συσκευές. Και μιας και αναφερθήκαμε σε άλλες συσκευές, η σύνδεση με τα αξεσουάρ σας μπορεί να γίνει με ένα άγγιγμα, μέσω του ενσωματωμένου πολυλειτουργικού NFC.

48MP AI Quad Camera

Η τετραπλή κύρια κάμερα αποτελείται από ισάριθμους φακούς, τον βασικό ευρυγώνιο φακό f/1.8 που βρίσκεται πάνω από τον 48MP αισθητήρα, τον υπερευρυγώνιο φακό f/2.3 με γωνία λήψης 119 μοιρών που στέλνει τις πληροφορίες του σε έναν 8MP αισθητήρα, τον macro f/2.4 φακό και φυσικά τον απαραίτητο για τα bokeh φακό πάνω από τον 2MP αισθητήρα βάθους. Η selfie κάμερα ανέρχεται στα 16MP με f/2.0 φακό. Το video δυστυχώς περιορίζεται στα 1080p@30fps, οπότε μην περιμένετε 4K λήψεις. Το zoom είναι αμιγώς ψηφιακό, αλλά στα θετικά οφείλουμε να συμπεριλάβουμε τις πεντακάθαρες λήψεις, όταν χρησιμοποιείται η τεχνική pixel binning και τα 48MP της κύριας κάμερας συνδυάζονται σε ένα τελικό αποτέλεσμα 12MP.

Χαμός στη μεσαία κατηγορία!

Συνοψίζοντας τις εντυπώσεις μας, το Realme 6i είναι ένα αξιόλογο mid μο-ντέλο που καταφέρνει να κρατήσει υψηλά τα στάνταρτ του σε αρκετούς τομείς, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του χαμηλού του κόστους. Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 200€ είναι έντονος, γεγονός που ίσως οδηγήσει σύντομα σε μια μικρή διόρθωση της τιμής του, καθώς η επί ίσοις όροις μάχη απέναντι σε ήδη καταξιωμένα στη χώρα μας brands, είναι μάλλον πρόωρη…

Mας άρεσεΕξαιρετικό chipset με 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρουΜπαταρία 5.000mAh με 18W ταχεία φόρτισηΤετραπλή κύρια κάμερα στα 48MPΔεν μας άρεσεΘα προτιμούσαμε η 6.5 ιντσών οθόνη να είχε Full HD ανάλυσηΤο design της πλάτης ενδέχεται να μην αρέσει σε κάποιουςΔεν διαθέτει dual band WiFiSPECSΟθόνη: 6.5 ιντσών LCD, αναλογίας 20:9, ανάλυσης 1600×720 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων με Corning Gorilla Glass 3 • Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek Helio G80 (12 nm) με 2xCortex-A75@2GHz & [email protected], GPU Mali-G52 MC2 • Μνήμη: 4GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 128GB (επεκτάσιμος με microSD) • Κάμερα: τετραπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 48MP με ευρυγώνιο φακό f/1.8, PDAF + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό f/2.3 + 2MP macro f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους f/2.4, video 1080p@30fps, gyro-EIS και selfie camera 16MP με f/2.0, video 1080p@30fps, gyro-EIS • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 5.0 • Extras: GPS/A-GPS/GLONASS/BDS, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, υποδοχή ακουστικών 3,5mm, Dual SIM με ξεχωριστή θέση για microSD, NFC • Δίκτυο: 4G  • Μπαταρία: 5.000mAh  • Λειτουργικό: Android 10.0   • Διαστάσεις: 164,4×75,4×9 χιλ. • Βάρος: 199 γρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα