Ανακοίνωση της Nikon 1 AW1

Η Nikon ανακοίνωσε την κυκλοφορία της φωτογραφικής μηχανής του compact συστήματος Nikon 1 AW1, της πρώτης στον κόσμο αδιάβροχης και αντικραδασμικής φωτογραφικής μηχανής με εναλλάξιμους φακούς και πρωτοποριακές λειτουργίες.


Αδιάβροχη (έως τα 15 m)2, αντικραδασμική (σε πτώσεις από ύψος έως 2 m)3, ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες (έως -10°C) και απόλυτα προστατευμένη από την εισχώρηση σκόνης4, η Nikon 1 AW1 αποδίδει άριστα ό,τι κι αν σας επιφυλάσσει η μητέρα

Φύση και αποτυπώνει την καλύτερη έκφραση της δράσης σε κάθε περιβάλλον. Το κομψό της στυλ είναι πάντα «in» ακόμα και σε μια επίσημη εκδήλωση στην πόλη και κυκλοφορεί μαζί με τους εξίσου καλαίσθητους αδιάβροχους και αντικραδασμικούς, ανθεκτικούς σε χαμηλές θερμοκρασίες φακούς 1 NIKKOR AW. Αρκετά μικρή για εύκολη μεταφορά, αρκετά γρήγορη για να αναλαμβάνει δράση στη στιγμή και τόσο όμορφη που θα προσελκύει τα βλέμματα, αυτή η φωτογραφική μηχανή είναι το απόλυτο εργαλείο ενός ανθρώπου που γνωρίζει τι σημαίνει στυλ και απαιτεί να έχει μία μηχανή που θα τον βοηθά στη δημιουργία φωτογραφιών και video υψηλής ποιότητας, όπου και αν βρίσκεται.


Το εντυπωσιακά γρήγορο και ακριβές προηγμένο σύστημα συνδυασμένης αυτόματης εστίασης (AF) της Nikon 1 διασφαλίζει την ακρίβεια σε κάθε φωτογραφία και την ομαλή και φυσική ροή σε κάθε video. Το εύρος ISO του αισθητήρα CMOS 14,2 megapixel με φορμά CX φτάνει τα 6400 για όμορφες λεπτομέρειες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Και όταν «ανάβουν τα αίματα», η Nikon 1 AW1 χαρίζει ξέγνοιαστες λήψεις στην καλύτερη έκφραση της στιγμής: με κατασκευή φτιαγμένη για περιπέτειες, ταχύτητες συνεχών λήψεων έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) και, με αυτόματη εστίαση, 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps)5 μπορείτε να αποτυπώνετε κάθε βήμα της δράσης χωρίς να ανησυχείτε εάν θα σκονιστεί, θα βραχεί ή θα πέσει από τα χέρια σας η φωτογραφική μηχανή.
Ο ακαταμάχητος συνδυασμός προηγμένης λειτουργίας, κλασικού, minimal design και εκπληκτικά γρήγορης απόδοσης που προσφέρει η φωτογραφική μηχανή Nikon 1 AW1 και οι φακοί 1 NIKKOR AW, εγγυάται πως κανείς δεν θα χρειάζεται να θυσιάσει την ποιότητα των φωτογραφιών ή των video, ακόμα και την αίσθηση του στυλ, μόνο και μόνο επειδή του αρέσει η περιπέτεια.


Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής προϊόντων compact συστήματος φωτογραφικών μηχανών Nikon 1 της Nikon Europe, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα AW καθιστώντας προσιτά σε κάθε χώρο τα μοναδικά πλεονεκτήματα του συστήματος Nikon 1. Η αδιάβροχη, αντικραδασμική και ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες κατασκευή και η όμορφη εμφάνιση θα σας κάνουν να αισθάνεστε σίγουροι πως τραβάτε φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας σε πολλά διαφορετικά περιβάλλοντα. Μπορείτε να αλλάζετε φακούς για διαφορετικές προοπτικές και να διατηρείτε τον έλεγχο της δράσης, είτε βρίσκεστε κάτω από το νερό, είτε στο βουνό είτε σε μια απογευματινή βόλτα. Είναι το τέλειο σύστημα για όσους προσδοκούν τη σωστή απόδοση του εξοπλισμού, παρά τις όποιες συνθήκες».


Κατασκευή για περιπέτειες και όμορφη εμφάνιση
Η νέα Nikon 1 AW1 προσφέρει την ευκαιρία να ικανοποιήσετε την εσωτερική σας ανάγκη για κομψά αντικείμενα χωρίς να ανησυχείτε για τα εξαρτήματα ή τα περιστασιακά χτυπήματα. Η αδιάβροχη, αντικραδασμική, ανθεκτική στις χαμηλές θερμοκρασίες και τη σκόνη κατασκευή προστατεύει τη φωτογραφική μηχανή για μια μέρα ιστιοπλοΐας, ένα βράδυ στην πόλη, σκι στο βουνό, σαββατοκύριακο στο Μιλάνο ή διακοπές για σαφάρι που κάνει κανείς μία φορά στη ζωή του. Έτσι, είστε έτοιμοι για κάθε περιπέτεια με στυλ. Το αναδυόμενο φλας είναι αδιάβροχο και μπορεί να φτάσει στο ίδιο βάθος που φτάνει η φωτογραφική μηχανή, για να μπορείτε να τραβάτε φυσικές έγχρωμες φωτογραφίες του υποβρύχιου κόσμου. Το μπροστινό πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι χαρίζει μια αίσθηση κομψότητας στις απέριττες, minimal γραμμές του σώματος της φωτογραφικής μηχανής, που διατίθεται σε μαύρο, λευκό και ασημί χρώμα.


Νέοι φακοί 1 NIKKOR AW
Ο φακός zoom 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 και ο ευρυγώνιος φακός 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8, που προορίζονται για τη φωτογραφική μηχανή και κυκλοφορούν ταυτόχρονα, είναι εξίσου όμορφοι και ανθεκτικοί όσο η φωτογραφική μηχανή. Αδιάβροχοι, αντικραδασμικοί και ανθεκτικοί σε χαμηλές θερμοκρασίες, αυτοί οι φακοί προσφέρουν ευελιξία και ακρίβεια, ενώ χαρίζουν στυλ σε κάθε σας έξοδο. Στη στεριά ή στη θάλασσα, οι φωτογραφίες και τα video που τραβάτε είναι υπέροχα από κάθε άποψη.


Απόλυτη προστασία
Μπορεί να μη φαίνεται, αλλά υπάρχει: η εσωτερική ανθεκτικότητα την οποία μπορείτε να εμπιστεύεστε σε κάθε περιβάλλον.
Η ελαστική στεγανοποίηση στα καίρια σημεία και ένας στεγανοποιητικός δακτύλιος για την υποδοχή φακού προστατεύουν τα εσωτερικά μέρη του συστήματος της φωτογραφικής μηχανής από το νερό και τη σκόνη. Τα καλύμματα του διαμερίσματος μπαταρίας και των υποδοχών USB/HDMI με διπλό κλείδωμα μειώνουν τις πιθανότητες για ακούσιο άνοιγμα. Η αντιολισθητική λαβή εξασφαλίζει σταθερό κράτημα ακόμα και σε απαιτητικές συνθήκες, όπως μεγάλα κύματα, δυνατούς ανέμους, ή απλά όταν τα χέρια σας είναι βρεγμένα.


Εκπληκτική ταχύτητα, ανώτερη ποιότητα εικόνας
Η δράση δεν σταματά και, χάρη στη Nikon 1 AW1, δεν χρειάζεται να σταματάτε ούτε εσείς. Ο μηχανισμός διπλής επεξεργασίας EXPEED 3A της Nikon ενισχύει τις συνεχείς λήψεις στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με αυτόματη εστίαση και στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) με AF σταθερού σημείου, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να έχετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας ακόμη και σε φωτογραφίες πολύ γρήγορης δράσης.5 Το σύστημα προηγμένου συνδυασμένου AF διαθέτει γρήγορη αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης για γρήγορες κινήσεις και αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης για την αποτύπωση μικρών λεπτομερειών. Ο αισθητήρας CMOS με φορμά CX προσφέρει ανάλυση 14,2 megapixel και εύρος ISO που φτάνει έως 6400 για όμορφες λεπτομέρειες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ακόμη και σε λήψεις με ταχύτητα έως 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps).


Λειτουργίες αντίληψης περιβάλλοντος
Οι ενσωματωμένες στη φωτογραφική μηχανή λειτουργίες αντίληψης περιβάλλοντος βοηθούν στην αποτύπωση της περιπέτειας και διευκολύνουν τις λήψεις σε απαιτητικές συνθήκες. Η υποστήριξη GPS και GLONASS επιτρέπει την αποθήκευση των στοιχείων τοποθεσίας με απόλυτη ακρίβεια στα δεδομένα εικόνας (EXIF). Χάρη στο όργανο μέτρησης ύψους/βάθους μπορείτε να παρακολουθείτε το υψόμετρο και το βάθος του βυθού με δεδομένα που καταγράφονται ανά διαστήματα του 1 m6. Η ηλεκτρονική πυξίδα ελέγχει τον προσανατολισμό και καταγράφει την κατεύθυνση της φωτογραφικής μηχανής κατά τη λήψη της φωτογραφίας.7 Για να κρατήσετε τη φωτογραφική μηχανή ίσια και να αποφύγετε τις κλίσεις υπάρχει ο εικονικός ορίζοντας χάρη στον οποίο μπορείτε να ελέγξετε τη θέση της φωτογραφικής μηχανής.


Εύκολες εξωτερικές λήψεις
Ο Έλεγχος κίνησης διευκολύνει τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής ακόμα και όταν φοράτε γάντια, δίνοντας νέα διάσταση στην εύκολη φωτογράφιση. Απλά πατάτε το κουμπί ελέγχου κίνησης, γέρνετε ελαφρώς τη φωτογραφική μηχανή προς τα δεξιά ή τα αριστερά για να αλλάξετε λειτουργία λήψης, επιλέγετε ρυθμίσεις, ελέγχετε τις φωτογραφίες και τα video που έχετε τραβήξει και ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε τη λειτουργία προβολής λήψεων σε εξωτερικούς χώρους. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, τα μενού της φωτογραφικής μηχανής εμφανίζονται πιο καθαρά και είναι πιο ευανάγνωστα. Αυτή η λεπτομέρεια κάνει πραγματικά τη διαφορά κατά τη φωτογράφιση σε έντονο ηλιακό φως ή σε θολό υποβρύχιο περιβάλλον.


Η μαγεία του video
Χάρη στη Nikon 1 AW1 μπορείτε να τραβάτε video full HD 1080p στο βυθό, σε πολικές θερμοκρασίες και στη διάρκεια της δράσης. Το σύστημα αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης και οι ομαλές και αθόρυβες μεταβάσεις της αυτόματης εστίασης διασφαλίζουν φυσική όψη και έξοχο ήχο στα πλάνα. Πραγματοποιήστε λήψεις σε λειτουργία video και τραβήξτε μια φωτογραφία πλήρους ανάλυσης ενώ βιντεοσκοπείτε. Επιλέξτε τη Λειτουργία προηγμένου video με την οποία θα μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις χειροκίνητης έκθεσης προκειμένου να ορίσετε την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα ή θα μπορείτε να βιντεοσκοπήσετε με μικρότερο μέγεθος καρέ και να προσθέσετε καλλιτεχνικά εφέ σε αργή κίνηση.


Οι καινοτομίες Nikon 1
Η λειτουργία Λήψη ιδανικής στιγμής προσφέρει δύο μοναδικές λύσεις που κλείνουν οριστικά το θέμα της «κακής στιγμής» και της χαμένης ευκαιρίας: η Αργή προβολή αποτυπώνει έως 20 συνεχείς λήψεις και τις εμφανίζει ταυτόχρονα σε αργή κίνηση στην οθόνη LCD, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη συγκεκριμένη στιγμή που θέλετε να κρατήσετε. Ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας αποτυπώνει έως 20 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης και προτείνει έως πέντε από τις καλύτερες λήψεις. Το Στιγμιότυπο κίνησης, μοναδική λειτουργία της Nikon, βοηθάει να αναδείξετε περισσότερο τη στιγμή. Ένα κλικ αρκεί για να δημιουργήσει μια «ζωντανή φωτογραφία» η οποία διατηρεί αυτή τη μία στιγμή στο χρόνο ως ένα σύντομο video σε αργή κίνηση που καταλήγει σε μια φωτογραφία, η οποία μπορεί να αναρτηθεί εύκολα σε διάφορα μέσα.


Δημιουργική ελευθερία
Βελτιώστε εύκολα τις φωτογραφίες όσο ακόμα βρίσκονται εντός της φωτογραφικής μηχανής. Η Δημιουργική λειτουργία σάς επιτρέπει να εφαρμόζετε φίλτρα και εφέ σε φωτογραφίες πριν ακόμη τις τραβήξετε ή να ενεργοποιείτε τις λειτουργίες λήψης PSAM για απόλυτο έλεγχο. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε τις ρυθμίσεις για υποβρύχιες δημιουργίες που αναπαράγουν τα χρώματα στο βυθό της θάλασσας, μιας λίμνης ή μιας πισίνας με κάθε λεπτομέρεια της φυσικής ομορφιάς. Ο Ζωντανός έλεγχος εικόνας αποτελεί έναν απίστευτα έξυπνο τρόπο ρύθμισης για πάγωμα της δράσης, διαμόρφωση του φωτισμού ή θάμπωμα των φόντων. Απλά ρυθμίστε τις γραμμές χειρισμού που εμφανίζονται δίπλα στη φωτογραφία μέχρι να δείτε τις φωτογραφίες όπως ακριβώς θα τις θέλατε.


Φακοί 1 NIKKOR
Εκτός από τους νέους φακούς 1 NIKKOR AW, συμβατή με τη Nikon 1 AW1 είναι ολόκληρη η σειρά των τυπικών φακών 1 NIKKOR. Όλοι οι φακοί 1 NIKKOR είναι εξοπλισμένοι με οπτικά συστήματα υψηλής απόδοσης που θα προσδοκούσατε από τη Nikon και είναι όλοι βελτιστοποιημένοι για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης. Το compact μέγεθός τους και το μικρό βάρος συμβάλλουν στην φορητότητα του συστήματος Nikon 1, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητα της εικόνας. Για ακόμα περισσότερες δυνατότητες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιον από τους φακούς NIKKOR μαζί με τον προσαρμογέα μοντούρας FT1.8


Μοιραστείτε τις περιπέτειές σας σε δευτερόλεπτα
Μοιραστείτε τις περιπέτειές σας στη στιγμή! Ο μικρός ασύρματος προσαρμογέας για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1b της Nikon καθιστά πολύ γρήγορη και εύκολη την αποστολή των υψηλής ποιότητας φωτογραφιών σας απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή στο smartphone ή το tablet9 για εύκολη κοινοποίηση, ή σας προσφέρει τη δυνατότητα να τις βλέπετε σε μεγαλύτερη οθόνη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον προσαρμογέα για να ελέγχετε απομακρυσμένα τη φωτογραφική μηχανή μέσω της συσκευής που χρησιμοποιείτε.


Αδιάβροχα αξεσουάρ
Το αδιάβροχο λουράκι φωτογραφικής μηχανής AN-N3000 ή το λουράκι χειρός AH-N6000 θα σας βοηθήσουν να προφυλάσσετε και να έχετε πάντα κοντά σας τη Nikon 1 AW1. Μεταφέρετε τη φωτογραφική μηχανή και έναν από τους φακούς 1 NIKKOR AW στην αδιάβροχη μαλακή θήκη CF-N7000. Εξασφαλίστε σταθερό και άνετο κράτημα ακόμη και κατά τις λήψεις σε ακραίες συνθήκες χάρη στη λαβή GR-N6000. Χρησιμοποιήστε το περίβλημα σιλικόνης CF-N6000 για να προστατεύσετε τα άκρα της φωτογραφικής μηχανής από γρατσουνιές και να διατηρήσετε την όμορφη εμφάνισή της για καιρό.


Οι υποβρύχιες περιπέτειες της NIKON
Ως το πρώτο στον κόσμο σύστημα αδιάβροχης, αντικραδασμικής και ανθεκτικής σε χαμηλές θερμοκρασίες φωτογραφικής μηχανής, η ακαταμάχητη Nikon 1 AW1 αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά των αδιάβροχων προϊόντων της Nikon. Η WP-N2 είναι μια compact θήκη καταδύσεων για τις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 που σας επιτρέπει να τραβάτε τα θαύματα που βλέπετε σε βάθος έως 40 m κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.10 Η COOLPIX S31 είναι μια οικογενειακή φωτογραφική μηχανή με εύκολες λειτουργίες. Η COOLPIX AW110 είναι μια ανθεκτική compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σχεδιασμένη να σας χαρίζει τη δυνατότητα να αποτυπώνετε και να μοιράζεστε extreme περιπέτειες.


Παρεχόμενα αξεσουάρ / λογισμικό
- Επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL20
- Φορτιστής μπαταρίας MH-27
- Καλώδιο USB
- Λουράκι για χρήση στη στεριά
- Καπάκι σώματος BF-N2000
- Προστατευτικό στεγανοποιητικού δακτυλίου PA-N1000
- Λιπαντικό σιλικόνης WP-G1000
- Λογισμικό ViewNX 2
- Λογισμικό Short Movie Creator


Την άνοιξη του 2014, αναμένεται να κυκλοφορήσει το υποβρύχιο φλας Speedlight SB-N10, μία προαιρετική μονάδα φλας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με την Nikon 1 AW1. Σχεδιασμένο να ρίχνει φως ακόμα στο θολό υποβρύχιο περιβάλλον, το φλας αυτό θα σας βοηθήσει να αποτυπώσετε στις φωτογραφίες σας τα χρώματα που βλέπετε κάτω από το νερό. Το SB-N10 θα είναι επίσης συμβατό με τις υποβρύχιες θήκες Nikon 1, επιτρέποντας τη χρήση του και με άλλες φωτογραφικές μηχανές Nikon 1.


Keywords
nikon, nikon, στυλ, δραση, σημαίνει, video, iso, cmos, fps, design, europe, εμφάνιση, νέα, gps, ηλεκτρονική, φως, full, lcd, extreme, movie, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, τελη κυκλοφοριας 2014, αποτελεσματα, cmos, τι σημαινει, ηλεκτρονική, φωτογραφικες μηχανες, το θεμα, αξεσουαρ, βημα, θαλασσα, θαυματα, θεμα, μητερα, μιλανο, οψη, πλαισιο, υψος, φυσικη, φωτογραφιες, φωτογραφια, φως, χρωματα, gps, iso, lcd, ανοιξη, απιστευτα, απλα, ασημι, ατσαλι, βραδυ, βρισκεται, γαντια, γρηγορης, δυνατοτητα, δειτε, διπλο, εφε, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, εκφραση, εμφάνιση, εστιαση, εξυπνο, ζωη, ιδιο, μηχανες, θηκες, θηκη, θολο, ηχο, κυματα, κινηση, λειτουργια, λεπτομερειες, ληψεις, ληψη, μαυρο, μαγεια, μικρο, μπορειτε, νερο, παντα, οθονη, φιλτρα, ομορφη, οπτικα, περιβαλλον, πυξιδα, πιθανοτητες, ποιοτητα, ροη, ρυθμισεις, σαφαρι, σειρα, στυλ, υψομετρο, φακοι, φυση, φτανει, φορμα, φορα, χρωμα, ψηφιακη, design, extreme, europe, φακος, full, λευκο, μια φορα, movie, σημαίνει, βουνο, χερια
Τυχαία Θέματα