Nέος CFO στην Siemens

07:29 20/9/2013 - Πηγή: PC Nea
Η Siemens AG όρισε το νέο Οικονομικό Διευθυντή της (CFO), ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του. Παράλληλα, η εταιρεία θα συγκεντρώσει τις αρμοδιότητες εντός του Διοικητικού της Συμβουλίου από την 1η Οκτωβρίου 2013.

Συγκεκριμένα, στη σημερινή του συνεδρίαση, το Εποπτικό Συμβούλιο της Siemens όρισε τον κ. Ralf Thomas (52) στη θέση του CFO
της Siemens AG. Προηγουμένως, ο κ. Thomas ασκούσε καθήκοντα CFO στον Τομέα Βιομηχανίας της εταιρείας. Ο διάδοχός του σε αυτή τη θέση θα ανακοινωθεί σύντομα. «Με τον Ralf Thomas κερδίζουμε έναν έμπειρο CFO που είναι πολύ εξοικειωμένος με τις συνθήκες στη Siemens μετά από τα πολλά χρόνια που εργάζεται στην εταιρεία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens κ. Gerhard Cromme.

Ο κ. Klaus Helmrich (55) ορίστηκε Διευθυντής Εργασιακών Υποθέσεων (Labor Director) της Siemens AG, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας (CTO). Για να επιτύχει την υπεροχή στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η εταιρεία είναι απαραίτητο να συνεχίσει να προσελκύει τα κορυφαία ταλέντα στα πεδία της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας και να τους προσφέρει ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη τη διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό, το Εποπτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η στενή διασύνδεση των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην τεχνολογία και στο ανθρώπινο δυναμικό. Αυτή την άποψη υποστηρίζουν επίσης ιδιαίτερα και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που συμμετέχουν στο Εποπτικό Συμβούλιο.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, η κ. Brigitte Ederer (57), οι αρμοδιότητες της οποίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Siemens περιελάμβαναν το ανθρώπινο δυναμικό, αποχωρεί από τη θέση της έπειτα από κοινή συναίνεση. «Με την πρόωρη αποχώρησή της, η κ. Brigitte Ederer επέτρεψε την άμεση υλοποίηση της νέας δομής των αρμοδιοτήτων στο Διοικητικό Συμβούλιο. Όλοι οι εργαζόμενοι στη Siemens της οφείλουν μεγάλη ευγνωμοσύνη για όσα πέτυχε στην εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια ως επικεφαλής της Siemens AG Αυστρίας και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG», δήλωσε ο κ. Gerhard Cromme.

Ο κ. Ralf Thomas διετέλεσε CFO στον Τομέα Βιομηχανίας της Siemens από το 2008. Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής στην Εταιρική Μονάδα «Corporate Finance Accounting, Controlling, Reporting & Taxes» της Siemens AG. Σε αυτή τη θέση, ήταν υπεύθυνος – μεταξύ άλλων – για τον χρηματοοικονομικό έλεγχο και τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα προηγούμενα χρόνια, εργαζόταν για τη Siemens στον Τομέα Υγείας και στη Νότια Αφρική. Εντάχθηκε στο δυναμικό της Siemens μετά από την ολοκλήρωση του διδακτορικού του στο φορολογικό - λογιστικό δίκαιο στο Friedrich Alexander University Ενλάργκεν-Νυρεμβέργης, το 1995.
Keywords
Τυχαία Θέματα