Xiaomi Redmi Note 8 Pro: Η πρώτη 64MP κάμερα σε ένα γεννημένο best-seller

Το νέο ορόσημο για το μέγεθος αισθητήρα μιας κάμερας κινητού δεν επιτυγχάνεται από ένα flagship των χιλίων ευρώ, αλλά από μια συσκευή των 289€!

Για ακόμα μια φορά η Info Quest Technologies φέρνει στη χώρα μας μια συσκευή που επιβεβαιώνει τους πολυάριθμους φανατικούς φίλους της Xiaomi στην Ελλάδα. Πιστό στην ανατρεπτική φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το brand, το Xiaomi Redmi Note

8 Pro δημιουργεί δεύτερες σκέψεις σε όσους υπολόγιζαν να αφιερώσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό άνω των 500€ για την αγορά του επόμενού τους κινητού. Ο λόγος; Με το μισό περίπου κόστος, η Xiaomi προτείνει μια συσκευή που διαθέτει σύγχρονο design και πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά! Ανάμεσά τους ξεχωρίζει φυσικά η τετραπλή κάμερα με έναν επιβλητικό αισθητήρα 64MP, έναν αισθητήρα 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 120 μοιρών, έναν αισθητήρα μέτρησης βάθους 2MP και μια κάμερα 2MP για macro λήψεις στα 2 εκατοστά. Στην πρόσοψη σε ένα διακριτικό notch που θυμίζει σταγόνα, φιλοξενείται η selfie κάμερα των 20MP που υποστηρίζει ένα… σαγηνευτικό AI portrait mode με προσαρμογή θολώματος φόντου.

Στο παρελθόν έχουμε αναλύσει αρκετές φορές τους λόγους για τους οποίους μόνο ο αριθμός των megapixels μιας κάμερας δεν αρκεί για να αξιολογήσουμε την ποιότητα των φωτογραφιών που είναι ικανή να αποτυπώσει. Στην περίπτωση του 64MP αισθητήρα του Redmi Note 8 Pro, η… αφθονία των pixels αξιοποιείται με δυο τρόπους. Αφενός, η εφαρμογή της κάμερας μας δίνει την επιλογή λήψης στα 64MP, η οποία μεταφράζεται σε έναν καμβά 9248x6936 pixels (!), δίνοντάς σας όλο το δημιουργικό περιθώριο να «crop-άρετε» μετά, στοχεύοντας σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο του κάδρου σας, αλλά διατηρώντας ακόμα μια υψηλότατη ανάλυση. Αφετέρου, όταν ο φωτισμός δεν είναι επαρκής, κάθε τέσσερα γειτονικά pixels του αισθητήρα «συνασπίζονται» και λειτουργούν ως ένα τετραπλάσιου μεγέθους pixel, με σκοπό να παγιδευτεί περισσότερο φως και να βελτιωθεί η οπτική πληροφορία που αποτυπώνεται σε κάθε ένα από τα pixels του τελικού αποτελέσματος (το οποίο προφανώς έχει το υποτετραπλάσιο, μα διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος των 16MP). Και επειδή θα ήταν αδικία για τους υπόλοιπους φακούς και αισθητήρες της συσκευής να περιοριστούμε στα πλεονεκτήματα που παρέχουν τα… ευπώλητα 64MP του ευρυγώνιου φακού, αξίζει να αναφερθούμε στις 120 μοίρες της υπερευρυγώνιας κάμερας, στον αισθητήρα βάθους για επαγγελματικού επιπέδου bokeh και στην 2MP macro κάμερα για φωτογραφίσεις από εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Τα φίλτρα και τα εφέ ωραιοποίησης δηλώνουν «παρών», όπως άλλωστε και το μαγικό ραβδάκι της τεχνητής νοημοσύνης! Χάρη στο AI (Artificial Intelligence), επιτυγχάνονται και τα διασκεδαστικά εφέ στο ειδικό mode μικρού βίντεο έως 15 δευτερολέπτων. Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να κλέψετε την παράσταση στο Instagram! Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4Κ στα 30fps, 1080p στα 60fps και slow motion σε Full HD ανάλυση με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή σε 720p ανάλυση στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Στα μειονεκτήματα θα αναφέραμε την απουσία οπτικού σταθεροποιητή λήψεων (υπάρχει ψηφιακός μόνο), αλλά μια ματιά στην τιμή της συσκευής μας επαναφέρει στην τάξη!

Με gaming DNA

Το Redmi Note 8 Pro είναι το πρώτο smartphone στον κόσμο που φιλοξενεί το ολοκαίνουργιο MediaTek Helio G90T chipset, μια εντυπωσιακή για τα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας πρόταση που έρχεται για να τα βάλει όχι μόνο με τον διαδεδομένο Snapdragon 710 επεξεργαστή, αλλά και με flagship επεξεργαστές του πρόσφατου παρελθόντος, όπως ο Kirin 970 και ο Snapdragon 845. Αυτό που κάνει το Helio G90T SoC (System on Chip) να ξεχωρίζει είναι ο σαφής gaming προσανατολισμός του. Η ικανότατη Mali-G76 MC4 GPU συνοδεύει τον κεντρικό επεξεργαστή με δύο πανίσχυρους πυρήνες Cortex-A76 στα 2.05GHz και έξι λιγότερο ενεργοβόρους μα αρκετά γρήγορους Cortex-A55 στα 2GHz. Μην διστάσετε, λοιπόν, να εγκαταστήσετε μερικά από τα πιο απαιτητικά mobile games που κυκλοφορούν, καθώς το Redmi Note 8 Pro θα σας επιτρέψει να τα απολαύσετε σε σταθερά υψηλό frame rate και σε Full HD+ ανάλυση 2340x1080 pixels. Η προστατευμένη από Gorilla Glass 5 οθόνη των 6.53 ιντσών με αναλογίες 19.5:9 και εξαιρετική φωτεινότητα (έως και 500nits) θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές συναρπαστικού παιχνιδιού.

Ενδεικτικό του σεβασμού που τηρεί η συσκευή στο gaming lifestyle είναι πως η Xiaomi έχει τοποθετήσει τη WiFi κεραία με τρόπο τέτοιο που να μην μπλοκάρεται το σήμα, όταν κρατάτε τη συσκευή οριζόντια (landscape mode). Παράλληλα, η τεχνολογία LiquidCool φροντίζει για την καλύτερη ψύξη της συσκευής, όταν τα games την οδηγούν στα όριά της, με απαγωγή θερμότητας που μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία του chipset έως και 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Xiaomi = μπαταρία

Η παραπάνω εξίσωση είναι στα… SOS της ύλης όσων έχουν διαβάσει την ιστορία της Xiaomi στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Το νέο Redmi Note δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα και μας παρουσιάζει μια εξαιρετική μπαταρία, χωρητικότητας 4.500mAh. Επιπρόσθετα, υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση 18W και μάλιστα από τον φορτιστή που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία.

Λεπτομέρειες που μας… κακομαθαίνουν

Ανθεκτικό Corning Gorilla Glass 5 εμπρός και πίσω, ταχύτατο dual-band WiFi γενιάς ac, Bluetooth έκδοσης 5.0 και Android 9.0 Pie εφοδιασμένο με τις ευπρόσδεκτες ευκολίες του καλομελετημένου περιβάλλοντος χρήσης MIUI 10 είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας εξέπληξαν ευχάριστα στο Redmi Note 8 Pro. Ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος είναι ανέλπιστα γρήγορος, αν και η τοποθέτησή του κάτω ακριβώς από τις κάμερες είναι λίγο… τολμηρή όσον αφορά στην προστασία των φακών από τις «αδέσποτες» δαχτυλιές. Επιπλέον, το υποψήφιο best-seller της Xiaomi διαθέτει λειτουργία multifunctional NFC με υποστήριξη Google Pay.

Ληστεία!

Είναι φορές που μια συσκευή «φουσκώνει» την τιμή της, συνυπολογίζοντας στο τελικό της κόστος και το brand name του κατασκευαστή. Στην περίπτωση του Redmi Note 8 Pro, διαπιστώνουμε ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για ένα smartphone που όχι μόνο δεν εκμεταλλεύεται το όνομα της Xiaomi για να αυξήσει την τιμή του, αλλά αντιθέτως προσπαθεί να «χωρέσει» όσα περισσότερα premium τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί σε μια πρόταση που μας κάνει να νιώθουμε πως… ληστεύουμε την εταιρεία, όταν πωλείται σε αυτή την τιμή (από 289€ για την 6GB RAM/64GB ROM έκδοση). Το Redmi Note 8 Pro υποστηρίζεται με δύο χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας από την Info Quest Technologies από το εξουσιοδοτημένο service center της Χiaomi στην Ελλάδα και κυκλοφορεί σε τρία χρώματα (Pearl White, Forest Green και Mineral Grey).

Mας άρεσε

Τα 64MP είναι το κερασάκι στην τούρτα της πολυτάλαντης τετραπλής κύριας κάμεραςTo Helio G90T chipset θα ενθουσιάσει τους gamersΜπαταρία μεγάλη, ακόμα και για τα δεδομένα της Xiaomi!

Δεν μας άρεσε

Το ηχείο της συσκευής υπολείπεται του γενικότερου επιπέδου τηςΕνας τηλεφακός θα ενδιέφερε πιο πολύ κόσμο από ό,τι ο macro

SPECS

Οθόνη: 6.53 ιντσών IPS LCD οθόνη με Corning Gorilla Glass 5, αναλογίας 19.5:9, ανάλυσης 2340×1080 pixels, 16 εκατ. χρωμάτων, HDR • Επεξεργαστής: Octa-core Mediatek Helio G90T (12nm) με 2xCortex-A76 @2.05GHz και 6x Cortex-A55@2GHz, GPU Mali-G76 MC4 • Μνήμη: 6GB RAM • Αποθηκευτικός χώρος: 64GB/128GB UFS 2.1 (επεκτάσιμος με κάρτα microSD έως 256GB) • Κάμερα: Tετραπλή κάμερα 64MP ευρυγώνιος, f/1.9, PDAF + 8MP υπερευρυγώνιος 120°, f/2.2 + 2MP macro, f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους, f/2.4, 4K video 2160p@30fps, 1080p@60fps, slow motion 1080p@120fps, 720p@960fps και selfie camera 20MP με f/2.0, HDR, video 1080p@30fps • Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac dual band (5GHz+2.4GHz), Bluetooth 5.0, NFC • Extras: A-GPS/GLONASS/GALILEO/BDS, USB 2.0 Type-C, 3.5mm είσοδος ακουστικών, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος, FM radio, υπέρυθρες • Δίκτυο:  4G  • Μπαταρία: 4.500mAh (με ταχεία φόρτιση 18W) • Λειτουργικό: Android 9.0 Pie • Διαστάσεις: 161,35×76,4×8,79 χιλ. • Βάρος: 199,8 γρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα