True Wireless ακουστικά: Τα καλώδια ανήκουν στο παρελθόν

Άνεση, ελευθερία κινήσεων και φυσικά ξεχωριστό στιλ χαρίζει η ανερχόμενη κατηγορία των πραγματικά ασύρματων ακουστικών buds, η οποία κερδίζει σταδιακά έδαφος σε σχέση με τα παραδοσιακά Bluetooth hands free στη συνείδηση των καταναλωτών.

Τα hands free Bluetooth ακουστικά κατάφεραν να κόψουν τον… «ομφάλιο λώρο» ανάμεσα στα ίδια και το smartphone μας. Τα ear buds που ακολουθούν, γνωστά και ως ear pods ή true wireless, κατορθώνουν

να εξαφανίσουν ακόμα και το καλώδιο που συνδέει το αριστερό ακουστικό με το δεξί, παρέχοντας μια καθολικά ασύρματη εμπειρία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η θήκη τους λειτουργεί και ως βάση ασύρματης φόρτισης, είναι ανθεκτικά στη βροχή και επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία με τον αγαπημένο σας ψηφιακό βοηθό, μέσω φωνητικών εντολών. 

Apple AirPods 2nd Generation

Το χάρισμα της Apple να καθιερώνει νέες μόδες είναι δεδομένο και τα AirPods δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Η δεύτερη γενιά τους έρχεται βελτιωμένη, χάρη στο νέο Apple H1 chip, το οποίο επιτρέπει ταχύτερη και πιο σταθερή ασύρματη σύνδεση. Τα AirPods λειτουργούν αυτόματα μόλις τα τοποθετήσετε στα αυτιά σας και κάνουν pause στη μουσική ή το βίντεο που παρακολουθείτε μόλις τα βγάλετε. Παράλληλα, προσφέρουν συνεχή πρόσβαση στην ψηφιακή βοηθό Siri. Η θήκη φόρτισης, εκτός από το να φορτίζει τα ακουστικά αυτόματα μόλις τα τοποθετήσετε στο εσωτερικό τους, φορτίζει και η ίδια ασύρματα, απλά τοποθετώντας την πάνω σε κάποια Qi συμβατή βάση. 

Ενδ. τιμή: 249€ 

Samsung Galaxy Buds

Διαθέσιμα σε μαύρο, λευκό, αλλά και ένα… τολμηρό κίτρινο χρώμα, τα Galaxy Buds φέρουν την υπογραφή της AKG. Είναι ελαφριά και εργονομικά, με άψογη εφαρμογή στα αυτιά. Η θήκη φόρτισης είναι ιδιαιτέρως μικρή σε διαστάσεις και αν διαθέτετε ένα Samsung Galaxy S10, μπορείτε χάρη στη λειτουργία Wireless PowerShare να την τοποθετήσετε στην πλάτη του κινητού σας και να φορτίσει ασύρματα από την μπαταρία του! Μέσω του Quick Ambient μπορείτε να ακούτε τους ήχους του περιβάλλοντος με ένα άγγιγμα στο touch pad των ακουστικών ή να επιστρέφετε στην απολαυστική «απομόνωση» της μουσικής σας. Το Adaptive Dual Microphone, με εσωτερικό και εξωτερικό μικρόφωνο απομονώνει τη φασαρία του περιβάλλοντος, προκειμένου η φωνή σας να ακούγεται κρυστάλλινη κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών σας κλήσεων. Απολαύστε έως 6 ώρες συνεχούς ακρόασης και έως 5 ώρες χρόνου ομιλίας, ενώ με μόλις ένα τέταρτο στη θήκη εξασφαλίζετε άλλα 100 λεπτά μουσικής! Υποστηρίζει φωνητικές εντολές είτε προς τη Bixby για τους κατόχους Samsung, είτε προς το Google Assistant (εφόσον έχετε γυρίσει τη γλώσσα του κινητού σας στα αγγλικά, καθώς η συγκεκριμένη υπηρεσία της Google δεν υποστηρίζει ακόμη ελληνικά). Ενδεικτικό της «νοημοσύνης» των συγκεκριμένων ακουστικών είναι πως αν αφήσετε το ένα στη θήκη και τοποθετήσετε στο αυτί σας το άλλο, ο ήχος αυτομάτως μετατρέπεται από στερεοφωνικός σε μονοφωνικός!

Ενδ. τιμή: 149€

Urbanista Stockholm

To brand Urbanista έχει ταυτιστεί με το νεανικό στιλ και η True Wireless έκδοση των επιτυχημένων Bluetooth hands free ακουστικών του ήταν ζήτημα χρόνου να καταφτάσει και στην ελληνική αγορά. Με έως 14 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής και πλήρη φόρτιση μέσα σε 3,5 ώρες, τα Stockholm έχουν φτιαχτεί για όσους διεκδικούν… την ελευθερία τους από πρίζες και καλώδια. Η θήκη φόρτισης μάλιστα μπορεί να τα επαναφορτίσει πλήρως έως και 3 φορές. Υποστηρίζουν στερεοφωνικές κλήσεις, Bluetooth 5.0 και φωνητικές εντολές προς Siri ή Google Now, μιας και είναι συμβατές με οποιαδήποτε συσκευή (iOS, Android και Windows). H επιφάνεια αφής σε κάθε ακουστικό επιτρέπει την άμεση αυξομείωση της έντασης, την εναλλαγή μουσικών κομματιών και την απάντηση των εισερχόμενων κλήσεων, δίχως να ακουμπήσετε το κινητό σας. Τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις καλύπτουν κάθε γούστο.

Ενδ. τιμή: 99,90€

Turbo-X Twins

Τα… διδυμάκια των καταστημάτων «Πλαίσιο» αποτελούν μια προσιτή πρόταση, προκειμένου να βιώσετε την άνεση των πραγματικά ασύρματων Bluetooth ακουστικών, δίχως να «πονέσετε» οικονομικά. Τα Turbo-X Twins έχουν αυτονομία 2 ωρών συνεχούς χρήσης, ενσωματώνουν λειτουργία Noise Cancellation, που περιορίζει τους θορύβους του περιβάλλοντος και φέρουν πλήκτρο απλής επαφής σε κάθε ακουστικό. Η βάση φόρτισης έχει ενσωματωμένη μπαταρία που αναλαμβάνει να φορτίσει τα Twins ακόμα και εκτός σπιτιού. Αν δεν θέλετε να μιλάτε με τις ώρες (μιας και η αυτονομία τους είναι σχετικά περιορισμένη), αποτελούν μια άκρως υπολογίσιμη εναλλακτική. 

Ενδ. τιμή: 49,90€

Huawei FreeBuds Lite

Mε πιστοποίηση IPX4, τα buds της Huawei δεν φοβούνται βροχοπτώσεις, ιδρώτα και πιτσιλιές από νερό. Με απλά αγγίγματα στην επιφάνεια αφής κάθε ακουστικού, ενεργοποιούνται λειτουργίες όπως φωνητικές εντολές για τον ψηφιακό σας βοηθό, διαχείριση της μουσικής και απάντηση κλήσεων. Υποστηρίζεται HD Voice και ακύρωση εξωτερικών θορύβων κατά τις τηλεφωνικές σας συνομιλίες, χάρη στο διπλό μικρόφωνο. Με το που θα αφαιρέσετε ένα ακουστικό από το αυτί σας, σταματά η μουσική ή το βίντεο που παρακολουθείτε. Μια πλήρης φόρτιση επαρκεί για έως 12 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας, ενώ για τους πιο… βιαστικούς, 15 λεπτά φόρτισης στη θήκη εξασφαλίζουν μιάμιση ώρα χρήσης.

Ενδ. τιμή: 99€ 

Jabra Elite 65t

Τα Elite 65t της Jabra είναι τόσο ανθεκτικά όσο δείχνουν! Διαθέτουν πιστοποίηση IP55 για προστασία από νερό και σκόνη και με το πάτημα ενός κουμπιού, ο ψηφιακός βοηθός της προτίμησής σας (Alexa, Siri ή Google Assistant) βρίσκεται στη διάθεσή σας. Τα Elite 65t χαρίζουν μια μοναδική ακουστική εμπειρία, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε στα γούστα σας με τη βοήθεια της συνοδευτικής εφαρμογής Jabra Sound+. Μπορείτε να αποκόπτετε τους ήχους του περιβάλλοντος ή προσωρινά να τους ακούτε –για να μην χάσετε και κάποια σημαντική ανακοίνωση στο αεροδρόμιο ή στο καράβι! Και μιας και αναφερθήκαμε στο καράβι, μπορείτε να μιλήσετε άφοβα από το κατάστρωμα, καθώς το τετραπλό μικρόφωνο είναι ικανό να μειώνει τον θόρυβο που προκαλείται από τον αέρα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής σας κλήσης. Πέντε ώρες συνεχούς ακρόασης και 15 ώρες συνολικά, με τη βοήθεια των φορτίσεων της θήκης, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους όπου και αν ταξιδεύετε! 

Ενδ. τιμή: 179,90€

DeFunc True

Με… έκδηλο το σκανδιναβικό DNA στον μίνιμαλ σχεδιασμό τους, τα ασύρματα ακουστικά της σουηδικής DeFunc επιχειρούν να εκπροσωπήσουν επάξια και τα δύο συνθετικά από τα οποία προέρχεται η ονομασία του brand: Design και Function. Κομψά και λειτουργικά, τα DeFunc True διαθέτουν αυτονομία 3 ωρών συνεχόμενης χρήσης. Αν σας φαίνεται περιορισμένη, να επισημάνουμε πως η θήκη φόρτισης επαρκεί για 20 πλήρεις επαναφορτίσεις, οπότε μπορείτε να είστε απαλλαγμένοι από την ανάγκη πρίζας για συνολικά 60 ώρες μουσικής (ναι, το camping είχαμε κατά νου). Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως η θήκη φόρτισης λειτουργεί και ως powerbank για να φορτίσετε το κινητό σας, μιας και διαθέτει μπαταρία 2.100mAh. 

Ενδ. τιμή: 79,90€ 

Honor FlyPods Lite

Αντίο καλώδια, αντίο βαρετό στιλ! Το πάντα νεανικό Honor brand προσφέρει τα ανθεκτικά σε βροχή και ιδρώτα (IP54) FlyPods Lite, με θήκη ικανή να σας δώσει 90 λεπτά χρήσης μετά από 15 φόρτισης. Η touch επιφάνεια σε κάθε ακουστικό προσφέρει λειτουργίες διαχείρισης μουσικής, ενώ μπορείτε να απαντήσετε και στις τηλεφωνικές σας κλήσεις με HD Voice και διπλό μικρόφωνο που απομονώνει τους ήχους του περιβάλλοντος. Οι 12 ώρες αυτονομίας με συνεχή χρήση εγγυώνται πως είστε ελεύθεροι να απολαμβάνετε non-stop τη μουσική σας ακόμα και στο πιο μακρινό σας ταξίδι! 

Ενδ. τιμή: 99€ 

*Οι αναφερόμενες τιμές είναι ενδεικτικές, αφορούν αλυσίδες λιανικής και καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα