To word of mouth “πατάει start”

Μπήκε σε λειτουργία η πιο ενδιαφέρουσα πλατφόρμα Word of mouth στην Ελλάδα, www.wom-ambassadors.com/Greece, όπου το κοινό μιλά απευθείας με τα αγαπημένα του brands.


Την προσαρμογή, τη διαχείριση και την ανάπτυξη αυτής της ξεχωριστής διαδικτυακής κοινότητας για την Ελλάδα έχει αναλάβει η Advocate/Burson-Marsteller.


Οι ambassadors θα μπορούν να συμμετέχουν σε καμπάνιες δοκιμής προϊόντων σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα

και τις προτιμήσεις τους, ενώ με τη δυναμική του word-of-mouth θα μπορούν να συστήνουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα δοκιμάζουν σε φίλους και γνωστούς.


Η άμεση συμμετοχή του κοινού αλλάζει τα δεδομένα στο marketing και διευρύνει τον αντίκτυπό του, προσδίδοντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες. Είναι η περίοδος που το κοινό θέλει να έχει άποψη, να τη μοιράζεται, να επηρεάζει και να διαμορφώνει τις τάσεις, αλλά και να αλλάζει αν χρειαστεί τα δεδομένα.


Η πλατφόρμα προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα στα brands, μέσω των πολλών δυνατοτήτων που τους παρέχει, όπως π.χ.: καμπάνιες δοκιμής προϊόντων και υπηρεσιών, online καμπάνιες και έρευνα αγοράς. Επίσης, τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν τους καταλληλότερους χρήστες, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις αντίστοιχες καμπάνιες.


Τα μέλη δοκιμάζουν προϊόντα και υπηρεσίες και τα συστήνουν στις οικογένειές τους, σε φίλους και γνωστούς, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα συστήσουν στις δικές τους οικογένειες, φίλους και συναδέλφους. Ανάλογα με την καμπάνια, μπορούν να διανεμηθούν: ενημερωτικό υλικό, δείγματα, εκπτωτικά κουπόνια κ.α., επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλό ROI. Έτσι, οι αρχικοί χρήστες που συμμετέχουν στην καμπάνια γίνονται πραγματικοί brand ambassadors.


Στο τέλος, οι διαχειριστές της πλατφόρμας συλλέγουν πληροφορίες από τους ambassadors για τις επαφές τους και τα αποτελέσματα των συζητήσεών τους, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες αναφορές στους brand και marketing managers για τα αποτελέσματα κάθε καμπάνιας.


Keywords
Τυχαία Θέματα