O ΟΠΑΠ επιλέγει GTECH

Η GTECH επελέγη από τον ΟΠΑΠ ως στρατηγικός εταίρος του για τη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος του Οργανισμού στην Ελλάδα.


Η πρόταση της GTECH προς τον ΟΠΑΠ, βάσει της οποίας έγινε η ανάθεση του έργου στο πλαίσιο της σχετικής

διαγωνιστικής διαδικασίας, περιλαμβάνει την παροχή του Συστήματος Αθλητικού Στοιχηματισμού και του Συστήματος Διαχείρισης Λογαριασμού Παίκτη (Player Account Management) της GTECH.


«Στην GTECH είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συγκεκριμένη ανάθεση που μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρέχουμε στον ΟΠΑΠ την πλήρως ολοκληρωμένη λύση μας για Αθλητικό Στοιχηματισμό. Η επιλογή αυτή επιβεβαιώνει τις διαχρονικά πετυχημένες επιδόσεις και τις διακαναλικές δυνατότητες του χαρτοφυλακίου διαδικτυακών λύσεων της GTECH, το οποίο παρέχουμε σε πελάτες μας που είναι μέλη της Διεθνούς Ένωσης Λοταριών (World Lottery Association – WLA), μεταξύ των οποίων ο Οργανισμός Λοταρίας και Στοιχημάτων του Οντάριο, η Norsk Tipping στη Νορβηγία και η Veikkaus στη Φινλανδία», δήλωσε ο Walter Bugno, Διευθύνων Σύμβουλος της GTECH International.


«Η λύση αυτή θα διασφαλίσει ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία και επίπεδο τεχνολογικής καινοτομίας που χρειάζεται, ώστε να προσφέρει στους παίκτες του ένα βολικό, εύχρηστο πρόγραμμα βασισμένο σε τεχνολογίες διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, καθιστώντας δυνατή τη συμμετοχή σε εν εξελίξει στοιχηματισμό (in-play / live betting). Aυτό θα συμβάλει στην εκπλήρωση της στρατηγικής του ΟΠΑΠ σχετικά με το διαδικτυακό (online) στοιχηματισμό, καθώς το πρόγραμμα θα αναπτύσσεται με υπεύθυνο τρόπο, παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των προτιμήσεων των παικτών. Επιπλέον, η ανοικτή αρχιτεκτονική του συστήματος Player Account Management θα επιτρέψει στον ΟΠΑΠ να εφαρμόσει την προτιμώμενη στρατηγική για μοναδική θεώρηση και διαχείριση του κάθε παίκτη, μέσω της δημιουργίας μοναδικού λογαριασμού παίκτη για τα προσφερόμενα παιχνίδια από τα διαθέσιμα κανάλια πρόσβασης και συμμετοχής».


Το σύστημα Αθλητικών Στοιχημάτων της GTECH, του οποίου οι δυνατότητες έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί στην πράξη από τον κλάδο διεθνώς, υποστηρίζει όλα τα αθλήματα και τύπους στοιχημάτων, όλα τα κανάλια διανομής (περιλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής, του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας) και όλους τους τρόπους πληρωμής. Η ανοικτή αρχιτεκτονική του συστήματος Player Account Management είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς η προώθηση και διάθεση παιχνιδιών από διαφορετικά κανάλια διανομής αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην επιτυχία των διαδικτυακών πωλήσεων και στην γενικότερη ανάπτυξη μιας λοταρίας.


Το σύστημα παρέχει πλήρη πρόσβαση στις προηγούμενες και τις τρέχουσες δραστηριότητες του παίκτη, καθώς και σε όλα τα μελλοντικά στοιχηματικά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί. Οι παίκτες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα για δικό τους όφελος. Το Σύστημα Διαχείρισης Λογαριασμού Παίκτη (PAM) ενσωματώνει όλα τα επίγεια και ηλεκτρονικά κανάλια διάθεσης παιχνιδιών με το σύστημα υποστηρικτικών λειτουργιών του οργανισμού (back-office), τα συστήματα πληρωμών (payment systems), τη βάση δεδομένων συστήματος Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών (CRM) και τη διαχείριση συνεργατών (affiliates) και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να συνδέεται με λογισμικό διαφορετικών προμηθευτών με τις ελάχιστες απαιτήσεις διαμόρφωσης.


Η GTECH είναι κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων και υπηρεσιών Αθλητικού Στοιχηματισμού και Διαδραστικών συστημάτων σε αγορές μελών της WLA και σε ρυθμιζόμενες εμπορικές αγορές. Στους πελάτες διαδραστικών συστημάτων στοιχηματισμού της GTECH που είναι μέλη της WLA περιλαμβάνονται οι εταιρείες Austrian Lotteries, British Columbia Lottery Corporation, Loto-Québec και Ontario Lottery and Gaming Corporation στον Καναδά, Sazka στην Τσεχία, Veikkaus στη Φινλανδία, Française des Jeux στη Γαλλία, Norsk Tipping στη Νορβηγία και Svenska Spel στη Σουηδία.


Στους πελάτες Αθλητικών Στοιχημάτων της εταιρείας που είναι μέλη της WLA περιλαμβάνονται οι εταιρείες La Loterienationale στο Βέλγιο, PollaChilena στη Χιλή, Veikkaus, Szerencsejáték στην Ουγγαρία, Lottomatica στην Ιταλία, Pronósticos στο Μεξικό και Singapore Pools στη Σιγκαπούρη. Σημαντικοί εμπορικοί πελάτες Αθητικών Στοιχημάτων είναι, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες στοιχημάτων Betfred, Stan James και Paddy Power.


Keywords
Τυχαία Θέματα