Nikon: Κορυφαία ποιότητα

Τις νέες Nikon Coolpix A και Nikon D7100 δοκιμάσαμε με φόντο τη Λισαβόνα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας με τη δημοσιογραφική αποστολή της Nikon.

Αποστολή: Τρύφων Αλευρίτης

Την πανέμορφη Λισαβόνα διάλεξε η Nikon να δώσει τη μεγάλη συνέντευξη Τύπου στην Ευρώπη όσον αφορά στα τελευταία

μοντέλα της, αλλά και να μας μεταφέρει όλη τη μαγεία της φωτογραφίας με τους εκλεκτούς συνεργάτες/φωτογράφους της.

Θα αρχίσω με τον επίλογο της δημοσιογραφικής μου αποστολής. Πρώτον, αν δεν έχετε πάρει στα χέρια σας το μοντέλο Nikon D7100 δεν ξέρετε πραγματικά τον όρο αριστούργημα τέχνης και τεχνολογίας. Δεύτερον, αν δεν έχετε επισκεφθεί τη Λισαβόνα, δεν έχετε πάει στην πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης.

Στην ηλιόλουστη, λοιπόν, Λισαβόνα βρεθήκαμε πρόσφατα για τα προϊόντα της Nikon και τη συνακόλουθη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Στο press meeting, o General Manager του τμήματος marketing της Nikon, Nobuaki Sasagaki, ανέλυσε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νέων φωτογραφικών μηχανών. Η Nikon Coolpix A και η Nikon D7100 αποτελούν μοναδικά μοντέλα φωτογραφικών μηχανών τα οποία προσφέρουν εκπληκτικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμπειρία χρήσης.

Nikon Coolpix A

Η Coolpix A αποτελεί τη μικρότερη DSLR φωτογραφική μηχανή παγκοσμίως που διαθέτει μεγάλο αισθητήρα CMOS 16.2 megapixels με φορμά DX (23,6×15,6 mm). Ο μηχανισμός επεξεργασίας εικόνας Expeed 2 και ο φακός Nikkor υψηλής ευκρίνειας, εξασφαλίζουν αποτύπωση εικόνων επαγγελματικής ποιότητας σε απαιτητικές συνθήκες λήψης. Κατά τη λήψη φωτογραφιών υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή κατά την αποτύπωση θεμάτων που κινούνται γρήγορα, μία υψηλή ευαισθησία ISO εξασφαλίζει εξαιρετικά λεπτομερείς εικόνες με ελάχιστο θόρυβο. Υπό όποιες συνθήκες φωτισμού κι αν φωτογραφίζετε, η προηγμένη τεχνολογία φακού της Nikon εξασφαλίζει εξαιρετική ακρίβεια, καταπληκτική ανάλυση και υψηλή αντίθεση. Το στρογγυλό διάφραγμα ίριδας επτά λεπίδων μειώνει το φως όπου είναι απαραίτητο και θαμπώνει όμορφα και φυσικά το φόντο. Οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν πρωτότυπες, μη επεξεργασμένες εικόνες εντός της φωτογραφικής μηχανής, σε μία μεγάλη οθόνη LCD 3 ιντσών. Η Coolpix A είναι συμβατή με την τεχνολογία WiFi για να μπορείτε να μεταφέρετε φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας στην έξυπνη συσκευή σας*, διαθέτει περιβάλλον εργασίας χρήστη (GUI) με γραφικά που προέρχονται από τη σειρά DSLR της Nikon και εγγραφή video full HD 1080p. Είναι, επίσης, συμβατή με προαιρετικό GPS (GPS-1) που σας επιτρέπει να καταγράφετε την ακριβή τοποθεσία των φωτογραφιών με τη μορφή «geotag», καθώς και με κάρτες SD για να αυξήσετε τη χωρητικότητα του χώρου αποθήκευσης.

Nikon D7100

Η Nikon D7100 τώρα, είναι εντυπωσιακά ελαφριά αλλά ανθεκτική προσφέροντας κορυφαία απόδοση και νέα επίπεδα ποιότητας εικόνας μέσα από μία εμπνευσμένη σειρά λειτουργιών. Ο ισχυρός αισθητήρας CMOS 24,1 megapixels με φορμά DX εγγυάται εικόνες με καθαρές λεπτομέρειες και εξαιρετική καθαρότητα, επιτρέποντας τη σύλληψη και των λεπτότερων υφών. Ο επεξεργαστής εικόνας EXPEED 3 προσφέρει λειτουργία υψηλής ταχύτητας, ζωντανή αναπαραγωγή χρωμάτων και βελτιωμένη αποθορυβοποίηση. Η υψηλή ευαισθησία ISO προσφέρει έξοχα αποτελέσματα, ακόμη και σε κακοφωτισμένα ή σκοτεινά περιβάλλοντα και αποτυπώνει καθαρά τα γρήγορα κινούμενα θέματα. Το σύστημα AF της Nikon D7100 χρησιμοποιεί 51 σημεία εστίασης με 15 αισθητήρες διασταύρωσης (cross-type) στην κεντρική περιοχή προσφέροντας τέλεια ακρίβεια και λήψη θεμάτων. Το ελαφρύ και ανθεκτικό σώμα της Nikon D7100 με καλύμματα από κράμα μαγνησίου, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή στη σκόνη, τις πτώσεις και τις καιρικές συνθήκες, καθιστά τη φωτογραφική μηχανή πολύ ανθεκτική και, παράλληλα, πολύ ελαφριά γι’ αυτήν την κατηγορία. Με ασύρματες δυνατότητες μέσω του προαιρετικού ασύρματου προσαρμογέα για σύνδεση με συμβατές κινητές συσκευές WU-1a, οι εικόνες από τη Nikon D7100 μπορούν να μεταφερθούν εύκολα και ασύρματα σε μία έξυπνη συσκευή* Apple ή Android, για κοινοποίηση σε κοινωνικά μέσα ή τοποθεσίες web κοινής χρήσης φωτογραφιών.

* Απαιτεί εγκατάσταση της εφαρμογής «Βοηθητικού προγράμματος ασύρματης σύνδεσης με συμβατές κινητές συσκευές» της Nikon (συμβατή με iOS και Android) στην έξυπνη συσκευή σας.



Keywords
Τυχαία Θέματα