H Εθνική στρατηγική για τις ΤΠΕ

Η Εθνική Στρατηγική για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.


Η Στρατηγική παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, τον Υφυπουργό και Πρόεδρο της Επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών Παντελή Τζωρτζάκη και τον Υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, παρουσία των μελών της Επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών.


Η διαβούλευση του

κειμένου γίνεται στο opengov.gr και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012. Ο Υπουργός, στην εισαγωγική τοποθέτησή του τόνισε ότι «η ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, αφού άλλωστε είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την αλλαγή στο κράτος. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως θεματική κυβερνητική αρμοδιότητα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, με επικεφαλής μάλιστα απ τον Ιούνιο του 2011 ειδικό Υφυπουργό. Θυμίζω», είπε, «ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως κεφάλαιο πολιτικής αποτελεί έναν από τους εφτά πυλώνες πάνω στους οποίους αναπτύσσονται δράσεις και πρωτοβουλίες για τη συνολική διοικητική μεταρρύθμιση. Πρωτοβουλίες που μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί είναι αυτή η οποία αφορά, σε θεσμικό επίπεδο, την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Εσθονία και ακόμη, η συνεχής συνεργασία με την ομάδα δράσης (Τask Force) για θέματα Διοικητικής μεταρρύθμισης».


Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Παντελής Τζωρτζάκης, «σήμερα, που η χώρα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση, επιβάλλεται να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής, στον κρίσιμο αυτό τομέα, αλλά και η συνέπεια στην υλοποίηση της, είναι απολύτως απαραίτητη. Ως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με ευθύνη στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αλλά και ως Πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφορικής και Επικοινωνιών, που είναι συλλογικό όργανο του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέλαβα να συντονίσω τη δημιουργία της Εθνικής Στρατηγικής για τις ΤΠΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, το κείμενο της οποίας σας παρουσιάζουμε σήμερα», ανέφερε ο κ. Τζωρτζάκης. Και συνέχισε λέγοντας ότι «η εφαρμογή Εθνικής Στρατηγικής στον τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των νέων τεχνολογιών, έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό χρόνων. Η Στρατηγική μας, θα πρέπει να αναπτύσσεται ταυτόχρονα προς την εξυπηρέτηση τεσσάρων βασικών στόχων: της δημοσιονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης της χώρας, της βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στο Δημόσιο, αλλά και της βελτίωσης της εξυπηρέτησης του Πολίτη και της Επιχείρησης και τη συμμετοχική δημοκρατία».


Ο κ. Τζωρτζάκης υπογράμμισε τη σημασία ύπαρξης των δομών που θα εξασφαλίσουν τη συνέχεια της στρατηγικής αυτής και την ολοκλήρωση των έργων που ήδη υλοποιούνται, και ανέπτυξε αναλυτικά τους άξονες στους οποίους εστιάζει, καθώς και τις

Keywords
Τυχαία Θέματα