H HP παρουσιάζει έξυπνες λύσεις ασφάλειας

Οι νέες λύσεις της HP επιτρέπουν την αξιολόγηση, την αλλαγή, τη βελτιστοποίηση και τη διαχείριση των περιβαλλόντων ασφάλειας, προσφέροντας προληπτική προστασία.


Οι πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το cloud, τα big data και τις φορητές τεχνολογίες βοηθούν τις επιχειρήσεις να απαντήσουν στις πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνουν την καινοτομία, προωθούν την ευελιξία και βελτιώνουν

τη χρηματοοικονομική διαχείριση. Ταυτόχρονα όμως, οι πρωτοβουλίες αυτές προκαλούν συχνά μεγάλες ανησυχίες στο κομμάτι της ασφάλειας.


Σύμφωνα με νέα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της HP, η κατανόηση των απαιτήσεων ασφάλειας για cloud υπηρεσίες, αλλά και οι τρόποι προστασίας και αξιοποίησης των big data αποτελούν βασικές ανησυχίες σχεδόν για τα δύο τρίτα των στελεχών επιχειρήσεων και τμημάτων πληροφορικής. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ανησυχούν για την απώλεια ή την κλοπή δεδομένων από mobile συστήματα. Επιπλέον, πάνω από τους μισούς συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι οι οργανισμοί τους ξοδεύουν περισσότερο χρόνο και χρήμα σε διορθωτικά μέτρα, παρά στην προληπτική διαχείριση κινδύνων.


Μια διορθωτική και περιμετρική προσέγγιση για την ασφάλεια δεν είναι πλέον επαρκής. Οι επιχειρήσεις χρειάζονται προληπτικές, έξυπνες, λύσεις ασφάλειας που καλύπτουν παραδοσιακά και υβριδικά μοντέλα παροχής υπηρεσιών και ανταποκρίνονται στις προκλήσεις που επιφέρουν οι νέες αλλαγές στον κλάδο της πληροφορικής.


«Οι απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Χωρίς μια προληπτική στρατηγική διαχείρισης κινδύνων, η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η καινοτομία και η αποδοτικότητα αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια», δήλωσε ο George Kadifa, Executive Vice President, Software, της HP.


«Η HP βοηθά τους πελάτες της να προστατεύσουν ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς, με έξυπνες λύσεις που διαμορφώνουν τους πόρους ασφάλειας κατά προτεραιότητα, ώστε να συμβάλλουν στον έγκαιρο εντοπισμό των απειλών και στη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης», τόνισε ο Mike Nefkens, Acting Executive Vice President, Enterprise Services της HP.


Έξυπνες λύσεις ασφάλειας για το δημόσιο και τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα
Για τους οργανισμούς του δημόσιου τομέα, αλλά και για τον ιδιωτικό τομέα ευρύτερα, οι απειλές ασφάλειας συνεχίζουν να κλιμακώνονται, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο γίνεται πιο σύνθετο και οι προϋπολογισμοί συρρικνώνονται. Το χαρτοφυλάκιο HP Security for Public Sector αντανακλά το εύρος και το βάθος των δυνατοτήτων των υπηρεσιών ασφάλειας της HP, πληρώντας τα αυστηρά πρότυπα που ισχύουν για τους δημόσιους οργανισμούς διεθνώς.


Στο χαρτοφυλάκιο της HP έχουν προστεθεί:
- Νέες δυνατότητες στην υπηρεσία HP Assured Identity, η οποία προσφέρει απλοποιημένη διαχείριση ταυτότητας, πιστοποίησης και πρόσβασης. Η υπηρ

Keywords
Τυχαία Θέματα