Full frame σε μέγεθος παλάμης από τη Sony

Η Cyber-shot DSC-RX1 από τη Sony είναι η πρώτη, παγκοσμίως, compact φωτογραφική μηχανή με αισθητήρα 35 χλστ. full-frame 24,3 ενεργών megapixels.


Οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν, πλέον, να εξερευνήσουν τις δημιουργικές επιλογές της full-frame (πλήρους κάδρου) απεικόνισης με μία compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία χωράει στην παλάμη του χεριού σας.


Η εξαιρετική νέα Cyber-shot™ DSC-RX1,

από τη Sony, πραγματοποιεί το όνειρο των φωτογράφων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με βάρος μόλις 482 γρ. (με την μπαταρία και την κάρτα μνήμης), συνδυάζει έναν αισθητήρα full-frame 35 χλστ. και ένα φακό με φωτεινό διάφραγμαF2 σταθερής εστίασης, σε ένα σώμα φωτογραφικής μηχανής, το οποίο είναι ιδανικό για ταξίδια και φωτογραφίσεις εν κινήσει, αλλά και για πορτρέτα και τις καθημερινές σας λήψεις.


Πολύ μικρότερη και ελαφρύτερη από οποιαδήποτε full-frame DSLR, η Cyber-shot™ RX1 παρέχει εξαιρετική ποιότητα οπτικής απεικόνισης, η οποία, μέχρι πρότινος, αποτελούσε το προπύργιο των επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών DSLR. Ο ενοποιημένος σχεδιασμός φακού/σώματος διασφαλίζει την απόλυτη ευθυγράμμιση του αισθητήρα με τα οπτικά συστατικά. Με αυτόν τον τρόπο, καταδεικνύεται το πλήρες δυναμικό του φακού, που προσφέρει ανυπέρβλητη ποιότητα εικόνας, μέχρι και στις άκρες κάθε κάδρου. Οι επιλογές πλήρως χειροκίνητου ελέγχου, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα εύκολη λειτουργία, φέρνουν τους λάτρεις της φωτογραφίας ένα βήμα πιο κοντά στο να πραγματοποιήσουν το δημιουργικό τους όραμα, χωρίς να θυσιάζουν τη φορητότητα ή τη λειτουργική άνεση.


Σε πρώτη παγκόσμια για τις ψηφιακές compact φωτογραφικές μηχανές, η Cyber-shot™ RX1 διαθέτει έναν αισθητήρα full-frame Exmor CMOS 35 χλστ. Η ανάλυση 24,3 ενεργών megapixel, είναι διπλάσια από αυτή που παρέχει ο αισθητήρας APS-C, που υπάρχει στις περισσότερες, ογκωδέστερες φωτογραφικές μηχανές DSLR. Με δυνατότητα ανάλυσης των πιο μικρών λεπτομερειών και των πιο λεπτών υφών, ο full-frame αισθητήρας διασφαλίζει απόλυτη πιστότητα, πλούσια χρώματα και ένα εντυπωσιακά μεγάλο δυναμικό εύρος.


Το μεγάλο μέγεθος του αισθητήρα συμβάλει στην ανάπτυξη του εύρους της ευαισθησίας σε ISO 100 – 25600. Η ευαισθησία μπορεί να ρυθμιστεί χαμηλά σε επίπεδο ISO 50, σε εκτεταμένη λειτουργία2. Εξίσου, οι ρυθμίσεις ISO σε ύψος 102400 επιτυγχάνονται με τη λειτουργία μείωσης ψηφιακού θορύβου Multi Frame Noise Reduction. Με αυτόν τον τρόπο, η Cyber-shot™ RX1 συλλαμβάνει φυσικές εικόνες με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο σε λήψεις στο χέρι, σε σχεδόν σκοτεινές καταστάσεις, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης φλας.


Σε συνδυασμό με τον αισθητήρα full-frame, ο γρήγορος, φωτεινός φακός Carl Zeiss Sonnar T* με σταθερό εστιακό μήκος 35 χλστ., αποτελεί μία ευέλικτη επιλογή για πορτρέτα, φωτογραφίσεις στο δρόμο και καθημερινές λήψεις. Η ονομασία Sonnar, που προέρχεται από τη γερμανική λέξη «Sonne» (

Keywords
Τυχαία Θέματα