Google: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα της

Τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου της Google ήταν σημαντικά κατώτερα των προσδοκιών τόσο στα έσοδα όσο και στην κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, η Google ανακοίνωσε αύξηση κερδών 6% στα 2,71 δισ. δολ. που αντιστοιχεί σε 8,22 δολ. ανά μετοχή. Τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 8,13 δισ. δολ.

Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 10,51 δολ. ανά μετοχή, με έσοδα 8,43 δισ. δολ.


Η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε τα απογοητευτικά αποτελέσματα στην ενίσχυση του δολαρίου, στο κόστος για hedging συναλλάγματος και στη διαγραφή επενδύσεων στην Clearwire. Μετά το κλείσιμο της Wall Street, η μετοχή της Google βούλιαξε 10%.


Αυτό, όμως, που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η σημαντική μείωση στον πυρήνα των διαφημιστικών εσόδων της Google, όπως επίσης και η επιβράδυνση της ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των εξόδων της. Το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 35% σε ετήσια βάση, στα 3,38 δισ. δολ, με 1.114 νέους εργαζόμενους το τελευταίο τρίμηνο.


Στη διαφήμιση που σχετίζεται με την αναζήτηση στο Internet, η Google ανακοίνωσε μείωση 8% στο περιβόητο cost per click (CPC), στο ποσό δηλαδή που ο διαφημιζόμενος πληρώνει για κάθε χρήστη που κάνει «κλικ» στη διαφήμισή του. Η διοίκηση της εταιρείας υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα ενός τριμήνου δεν αποτελούν κατ’ ανάγκην μακροπρόθεσμη τάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα