ΟΤΕ: η μείωση του κόστους στο επίκεντρο

10:32 20/1/2012 - Πηγή: PC Nea
Στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΟΤΕ, αλλά και την πορεία του Ομίλου τον τελευταίο χρόνο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους που πραγματοποιήθηκε σήμερα.
Αναδιοργάνωση & Εξορθολογισμός λειτουργίας
«Η προσπάθεια που ξεκίνησε στον ΟΤΕ λίγα χρόνια πριν και συνεχίζεται σήμερα αποβλέπει
στον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ και στην ανάδειξη της πραγματικής του δυναμικής», υπογράμμισε ο κ. Τσαμάζ κατά την ομιλία του, αναφερόμενος στις αλλαγές που πραγματοποιούνται ώστε να καταστεί ο ΟΤΕ μια ανταγωνιστική εταιρεία.

Ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα μέτρα που ελήφθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο στον ΟΤΕ για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, όπως η δραστική μείωση των υπερωριών & εξόδων κίνησης των προϊσταμένων, η κατάργηση αναχρονιστικών επιδομάτων και η θέσπιση νέου ωραρίου. Αντίστοιχα, στην COSMOTE, εφαρμόστηκε πρόγραμμα βελτίωσης λειτουργιών, με αναδιοργάνωση και κατάργηση δραστηριοτήτων.

Ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη συμφωνία-σταθμό που επετεύχθη στον ΟΤΕ με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από 8 μήνες διαπραγματεύσεων, εξασφαλίζοντας την απασχόληση για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ, αλλά και μειώνοντας το κόστος προσωπικού κατά 11% έως και το 2014.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την εταιρεία, η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης είναι σημαντικός σταθμός όχι μόνο για τα εργασιακά του ΟΤΕ. Ελπίζω η συναίνεση που πετύχαμε με τα Σωματεία να βρει εφαρμογή και αλλού, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν», δήλωσε ο κ. Τσαμάζ και συνέχισε: «Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι και προχωράμε στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε ο ΟΤΕ, συνολικά, να γίνει πιο αποδοτικός και να μετασχηματιστεί σε μια επιχείρηση υψηλών επιδόσεων..

Η εμπειρία του πελάτη στο επίκεντρο
Σε εμπορικό επίπεδο, πρώτος στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της «εμπειρίας του πελάτη» σε όλα τα επίπεδα, και η αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών. Ο κ. Τσαμάζ έκανε ειδική μνεία στον εξορθολογισμό και την ανανέωση του δικτύου πωλήσεων και ειδικότερα στην ανανέωση 30 καταστημάτων ΟΤΕ αλλά και καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ και, ενώ αναφέρθηκε και στη διακοπή λειτουργίας κάποιων καταστημάτων λόγω της χαμηλής εμπορικής τους δραστηριότητας.

Επιπλέον, μέσα στο 2011, ο ΟΤΕ ενοποίησε 12 αριθμούς και 7 Κέντρα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης κάτω από έναν αριθμό, το 13888, δημιούργησε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους πελάτες του (Online Ενεργοποίηση Ψηφιακών Ευκολιών), παρουσίασε το νέο www.ote.gr που αποτελεί, πλέον, τη βασική πύλη εισόδου σε όλα τα εμπορικά και εταιρικά sites του ΟΤΕ, ενώ απλοποίησε το λογαριασμό που λαμβάνει ο πελάτης.

Ο Όμιλος έδωσε έμφαση στη διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνδρομητική τηλεόραση και την κινητή ευρυζωνικότητα. Επιδιώκοντας να
Keywords
Τυχαία Θέματα