CPI: Αποτελέσματα 1ου τριμήνου

Επηρεασμένα από την κρίση και από τα έξοδα αναδιάρθρωσης τα οικονομικά αποτελέσματα της CPI για το 1ο τρίμηνο που έληξε στις 30/9/2012.


Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας CPI για το τρίμηνο 1/7/2012 – 30/9/2012, ανήλθε σε ευρώ 3.075 χιλ. από ευρώ 4.334 χιλ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας μείωση 29,1%

που οφείλεται στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας και την αυστηρότερη πιστωτική πολιτική που εφαρμόζεται. Tα έσοδα από πωλήσεις προϊόντων μειώθηκαν σε ευρώ 2.061 χιλ από ευρώ 3.250 χιλ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν σε ευρώ 1013 χιλ από ευρώ 1.084 χιλ την ίδια περίοδο πέρυσι.


Το μικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε κατά 5,2% και ανήλθε σε 23,41% έναντι 22,16% το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), παρουσίασαν ελαφριά ζημιά και διαμορφώθηκαν σε ευρώ – 18.411 από ευρώ 38.113 κατά το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης επιβάρυνσης, κατά το διανυθέν τρίμηνο, των εξόδων της εταιρείας από τα έξοδα αναδιάρθρωσης τα οποία ανήλθαν σε ευρώ 222 χιλ έναντι ευρώ 24 χιλ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από Φόρους ανήλθαν σε ζημιά ευρώ 272 χιλ έναντι ζημιών ευρώ 175 χιλ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


Τέλος, οι δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας μειώθηκαν ανερχόμενες σε ευρώ 3.822 χιλ έναντι ευρώ 4.184 χιλ στις 30/6/2012, ενώ τα Ταμειακά της διαθέσιμα στο τέλος της περιόδου αυξήθηκαν ανερχόμενα σε ευρώ 541 χιλ έναντι ευρώ 415 χιλ την αντίστοιχη περίοδο.


Η εταιρεία CPI, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τρέχουσες συνθήκες, συνεχίζει, για την διανυομένη οικονομική χρήση, να εστιάζεται κυρίαρχα:
- στην δραστική μείωση του λειτουργικού της κόστους σε συνεχή και μόνιμη βάση
- στην διατήρηση της ρευστότητάς της,
- στην θωράκιση από επισφάλειες ακόμη και εις βάρος των πωλήσεων και
- στην προώθηση στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών που αποβλέπουν σε μείωση κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας των Επιχειρήσεων
- στην διερεύνηση ευκαιριών αύξησης του μεριδίου της λόγω του αναμενόμενου consolidation του κλάδου.


Η CPI επικεντρώνεται σε Προϊόντα & Υπηρεσίες Outsourcing στον τομέα της εκτύπωσης (Managed Print Services) και της διαχείρισης εγγράφων (Document Management), στην παροχή & διαχείριση Υπηρεσιών Υποστήριξης Υποδομών Πληροφορικής, σε λύσεις συμμόρφωση των Επιχειρήσεων με τα νέα κανονιστικά πλαίσια αύξησης των δημοσίων εσόδων, σε υποστήριξη και αξιοποίηση λύσεων Επιτήρησης χώρων, και τέλος σε ανάπτυξη Διαδραστικών Λύσεων Εκπαίδευσης στα σχολεία.


Keywords
Τυχαία Θέματα