2ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΚΕ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link στην Αθήνα.


Το θέμα του Συνεδρίου ήταν: “H Κρίση ως ευκαιρία για Αφύπνιση. ΕΚΕ: Πολυτέλεια ή Αναγκαιότητα ;”. Το Συνέδριο έλαβε χώρα την Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012 στο Athens

Hilton Hotel.


Διανύουμε μια εποχή παγκόσμιου οικονομικού κλονισμού με ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες για τη χώρα μας που οδηγεί πολλές εταιρίες να παγώσουν τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Εν μέσω αυτής της κρίσιμης εποχής για τη χώρα και τις επιχειρήσεις, σκοπός του Συνεδρίου ήταν να αποδείξει ότι η κρίση είναι ευκαιρία αφύπνισης. Ο ρόλος της ΕΚΕ πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ να αναβαθμιστεί και να γίνει πιο καθοριστικός και αποτελεσματικός προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στη κοινωνία που πλήττεται.


Στο Συνέδριο συζητήθηκαν τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα όπως η περιβαλλοντική προστασία με έμφαση τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρίες, η βιώσιμη αρχιτεκτονική, η διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εταιρική υπευθυνότητα, οι δράσεις των εταιριών προς τη Κοινωνία κ.α. Επίσης σε ξεχωριστές ενότητες παρουσιάστηκαν ο ρόλος των social media στην επικοινωνία της στρατηγικής ΕΚΕ καθώς και πολύτιμες συμβουλές για τη συγγραφή απολογισμού.


Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και διοργάνωση της Capital Link, η οποία έφερε κοντά στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και ευρύ κοινό με τους εκπροσώπους 82 Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας ένα δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους και διευκολύνοντας έτσι το δύσκολο έργο που προσφέρουν. Στα πλαίσια του Συνεδρίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου οι Φορείς εκπροσωπήθηκαν με τα στελέχη τους, το επικοινωνιακό υλικό τους, ο καθένας σε δικό του τραπέζι και χώρο επιτυγχάνοντας άμεση και αντικειμενική αλληλεπίδραση όλων των ενδιαφερομένων μερών ΕΚΕ.


H Capital Link έχει μοναδική εμπειρία στο χώρο της χρηματοοικονομικής επικοινωνίας, των επενδυτικών σχέσεων και στην διοργάνωση υψηλού επιπέδου επιχειρηματικών και επενδυτικών Συνεδρίων σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.


Keywords
Τυχαία Θέματα