Υπο…αίρεση το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ: Εγκρίνονται σειρές με «παράθυρο» να κοπούν στον πρώτο μήνα

Πρόγραμμα… υπό αίρεση εγκρίνει η διοίκηση της ΕΡΤ για την προσεχή σεζόν, ενώ οι αποφάσεις της προκαλούν τις αντιδράσεις των εκπροσώπων εργαζομένων που απειλούν να ζητήσουν προσωρινή διαταγή για την ακύρωση των νέων προγραμμάτων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε ανανεώσεις εκπομπών και αναθέσεις νέων παραγωγών με στόχο εν όψει εκλογών να μην αφήσει τη δημόσια τηλεόραση χωρίς πρόγραμμα. Για να αποκρούσει αντιδράσεις για «βόλεμα ημετέρων» και να

αφήσει ελεύθερο το πεδίο των κινήσεων στους επόμενους, εισάγει ένα νέο όρο που επιτρέπει στην όποια διοίκηση προκύψει μετεκλογικά στην ΕΡΤ να κόψει εκπομπές και σειρές στον πρώτο μήνα!

Πιο συγκεκριμένα, στις συμβάσεις αναγράφεται ότι «η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα ολοκλήρωσης της παραγωγής υπό την προϋπόθεση άσκησης του δικαιώματος έως τις 15 Οκτωβρίου 2023». Την ίδια στιγμή και ενώ όλο το πρόγραμμα τελεί υπό την αίρεση της νέας διοίκησης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που μετέχουν στο ΔΣ καταψηφίζουν όλες τις αποφάσεις, ενώ απειλούν να προσφύγουν για να ζητήσουν την ακύρωση όλων των αποφάσεων.

Η διοίκηση της ΕΡΤ προχωρά σε αποφάσεις με 4 από τα 6 μέλη του ΔΣ (οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων καταψηφίζουν ή αποχωρούν), ενέκρινε δύο νέες σειρές «Στα σύρματα» και «Έρημη χώρα», τον νέο κύκλο της σειράς «Κάνε ότι κοιμάσαι» και της εκπομπής «Μουσικό κουτί», ενώ αναμένεται να εγκρίνει και μια καθημερινή σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα