Υπάρχει ηλικιακό πρόβλημα στον κλάδο των marketers;

Ηλικία μεταξύ 26 και 45 ετών έχει το 74,6% των 3.000 Βρετανών marketers οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ετήσια έρευνα του Marketing Week, «2023 Career and Salary Survey». Συγκεκριμένα, σχεδόν ένας στους δύο (47,3%) έχουν ηλικία 26-35 ετών, ενώ περισσότεροι από το 1/4, δηλαδή το 27,3%, είναι ηλικίας 36 έως 45 ετών. Αντίθετα, μόλις 14,5% του δείγματος βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα των 46-65 ετών.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εθνική έρευνα εργατικού δυναμικού του Ιανουαρίου, από τη Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία (ONS), το 58% του ενεργού πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ηλικία 25-49 ετών,

στοιχείο το οποίο υποδηλώνει ότι ο κλάδος του marketing μοιάζει «νεαρότερος» από τον κανόνα. Βέβαια, το πρόβλημα με την «ηλικία» του κλάδου δεν είναι νέο. Πέρυσι, διερευνώντας το ζήτημα του ηλικιακού ρατσισμού στο marketing και της πιθανής εμμονής με τους digital natives, ο αρθρογράφος του Marketing Week και πρώην CMO της Open Jaw Technologies, Colin Lewis, αναφέρθηκε σε πολλές ιστορίες marketers, οι οποίοι πάσχιζαν να προσληφθούν.

Και αυτό, διότι, ενώ σε κλάδους, όπως ο νομικός και ο οικονομικός, η ηλικία αντιμετωπίζεται ως θετικός παράγοντας, ο Colin Lewis σχολίασε ότι στο marketing η εμπειρία δεν αναγνωρίζεται. Ο ηλικιακός ρατσισμός στο επάγγελμα του marketing έχει αντίκτυπο και στους καταναλωτές, γεγονός στο οποίο είχε αναφερθεί στο παρελθόν η Co-founder της Creative Equals/Business, Helen James.

(Πηγή: Μarketingweek.com)

Keywords
Τυχαία Θέματα