H Microsoft λανσάρει το νέο Bing, με ενσωματωμένο το ChatGPT

«Είναι μια νέα μέρα για την αναζήτηση», δήλωσε την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, καθώς παρουσιάστηκε το νέο Bing, με ενσωματωμένο το ChatGPT. Εδώ και 13 χρόνια η Microsoft προσπαθεί να πείσει το κοινό να χρησιμοποιήσει το Bing,

χωρίς μεγάλη επιτυχία, με το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά να παραμένει σε μονοψήφια νούμερα. Τώρα, η εταιρεία βάζει τα δυνατά της σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την Google.

Την Τρίτη, σε press event στην Ουάσιγκτον, η Microsoft παρουσίασε την ενσωμάτωση του μοντέλου GPT-4 της OpenAI στο Bing, η οποία φημολογείται εδώ και καιρό, παρέχοντας μια εμπειρία που μοιάζει με ChatGPT στη μηχανή αναζήτησης. Η εταιρεία λανσάρει επίσης μια νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης Edge, με τις νέες δυνατότητες AI ενσωματωμένες στο sidebar. Η νέα εμπειρία στο Bing είναι ήδη στον «αέρα», αν και περιορισμένη ακόμα. Για την πλήρη εμπειρία, οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να μπουν σε λίστα αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ το ChatGPT έχει «εκπαιδευτεί» με δεδομένα που φτάνουν μέχρι το 2021, η έκδοση του Bing είναι πολύ πιο ενημερωμένη και μπορεί να χειριστεί ερωτήματα που σχετίζονται με πολύ πιο πρόσφατα γεγονότα. Ο Nadella επεσήμανε ότι, όπως με κάθε νέα τεχνολογία, χρειάζεται προσοχή σχετικά με τυχόν αρνητικές συνέπειες.

(Πηγή: TechCrunch)

Keywords
Τυχαία Θέματα