Το Uber διεξάγει παγκόσμιο media spec

Διαγωνισμό για τον παγκόσμιο media λογαριασμό του διεξάγει το Uber, στέλνοντας τη σχετική πρόσκληση σε μια σειρά από agencies, αν και όσα ανταποκρίθηκαν στο αρχικό αίτημα (request for information) αναμένουν ακόμη το επίσημο request for proposal, το οποίο αναμένεται να φτάσει σε αυτά αργότερα, μέσα στον Μάιο.

Στο αρχικό αίτημα αναφέρεται ότι το Uber αναζητά «έναν πρώτης

τάξεως συνεργάτη, ο οποίος θα λειτουργεί ως προέκταση των εσωτερικών media και των ομάδων marketing του», καλύπτοντας τη στρατηγική media και τις υπηρεσίες planning και buying για το brand. Σύμφωνα με το RFI, ο media λογαριασμός του Uber ανέρχεται σε αξία σε περίπου 600 εκατ. δολάρια.

Το budget θα κατανεμηθεί ανά περιοχή με το μεγαλύτερο μέρος να δαπανάται σε ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Αυστραλία και Μεξικό. Ανάδοχος του λογαριασμού λέγεται ότι είναι η EssenceMediacom του GroupM.

Ο διαγωνισμός, τη διαδικασία του οποίου διαχειρίζεται η IDComms, ακολουθεί τη διεξαγωγή διαγωνισμών και για δύο ακόμη λογαριασμούς του GroupM, των General Mills και Kimberly-Clark. Το Uber αξιολογεί τις συνεργασίες του σε επίπεδο marketing σε όλα του τα brands και τις περιοχές, με σκοπό να ενισχύσει την ανάπτυξη και την καινοτομία.

(Πηγή: Adweek)

Keywords
Τυχαία Θέματα