Το TikTok τοποθετείται ως οικονομικό «υπερόπλο» για την αμερικανική οικονομία

Παρόλο που η πιθανότητα να απαγορευθεί το TikTok στις ΗΠΑ είναι πλέον αυξημένη, η εφαρμογή συνεχίζει να προβάλει την αξία της στην αγορά. Μάλιστα, αυτήν την εβδομάδα λάνσαρε μια λειτουργία που επιτρέπει στους creators όχι μόνο να παρακολουθούν τους trending search όρους, αλλά και σημαντικά δεδομένα από μελέτη της Oxford Economics που καταγράφει τον αντίκτυπο που επιτυγχάνουν οι ΜμΕ των ΗΠΑ

μέσω της πλατφόρμας.

Φαίνεται πως αποτελεί και οικονομικό «υπερόπλο», καθώς σύμφωνα με έρευνα το καλοκαίρι του 2023, το marketing και η διαφήμιση ΜμΕ στις ΗΠΑ απέφεραν το 2023 σχεδόν 15 δισ. δολάρια σε έσοδα. Έρευνα της Oxford Economics κατέγραψε ότι 224.000 θέσεις εργασίας υποστηρίχθηκαν από ΜμΕ που αξιοποιούν το TikTok ως πλατφόρμα για να αναπτύξουν την επιχείρηση.

Σημαντική είναι τέλος και η ποικιλομορφία των χρηστών της πλατφόρμας, καθώς σύμφωνα με το Pew Research Center (2023), το 21% των ΜμΕ που συμμετείχαν στην έρευνα, έχει ιδιοκτήτη από μια μειονοτική εθνοτική ομάδα. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί (45%) ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων από μειονοτικές ομάδες αναφέρουν πως το TikTok τους δίνει τη δυνατότητα να συνάψουν επικερδείς brand συνεργασίες και χορηγίες.

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα