Το Snapchat δοκιμάζει νέα AI λειτουργία

Μετά την έναρξη του αμφιλεγόμενου generative AI προγράμματος, «My AI», το Snapchat δοκιμάζει τώρα έναν νέο τρόπο για να «παίζουν» οι χρήστες με το AI-creation, μέσω της λειτουργίας «Dreams».

Το πρόγραμμα «Dreams» δημιουργήθηκε από τον app researcher, Alessandro Paluzzi, μέσω ενός Twitter screenshot, το οποίο προτείνει στους χρήστες να «ανεβάσουν αρκετές selfies για να δημιουργήσουν τα όνειρά τους και φανταστικά Snaps του εαυτού τους!».

Η ιδέα του «Dreams» είναι παρόμοια με το «My AI», το οποίο καλεί τους χρήστες να συνομιλήσουν

με ένα AI bot και να του κάνουν ερωτήσεις, σαν να ήταν φίλος τους. Ωστόσο, το «Dreams» θα βασίζεται αποκλειστικά σε εικόνες, χρησιμοποιώντας τεχνολογία generative AI για να παρέχει «απόκοσμες σκηνές» αντί γραπτών απαντήσεων.

Η κίνηση αυτή μπορεί να είναι τολμηρή για το Snapchat, δεδομένου ότι το λανσάρισμα του virtual chatbot «My AI» είχε ως αποτέλεσμα οι Snapchatters να αφήσουν ρεκόρ αρνητικών κριτικών, με πολλούς να απειλούν πως θα εγκαταλείψουν την εφαρμογή εντελώς. Κατά τα άλλα, το «Dreams» μπορεί να γίνει ένα «σκαλοπάτι» προς αυτό που το Snapchat θέλει να προσφέρει στους χρήστες του μέσω generative AI: βίντεο.

(Πηγή: Mediapost)

Keywords
Τυχαία Θέματα