Στην «κορυφή» Εntos, Άλφα Strom και King Koil

Την Τρίτη 30 Μαΐου, στον πολυχώρο «Χείρωνας», πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Sleep Awards 2023. Για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την Boussias Events τα Sleep Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις καινοτόμες επιχειρήσεις και τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που αφορούν τον ύπνο.

Περισσότερα

από 80 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι φορέων, Πανεπιστημίων, επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην τελετή απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν σχετικά με τον ύπνο προϊόντα και υπηρεσίες.

Συνολικά, διακρίθηκαν 20 εταιρείες-επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβεία απέσπασαν οι εταιρείες: Baby Star Anesti – Farazakis PC Nursery Products, Ecomat, Entos, Homico, Housemarket AE, Ikea, KS Kouppas – Aφοί Κούππα ΕΕ, Magniflex, Mat&Pil – Χουδελούδη, Nat Mat by Κouppas – Aφοί Κούππα ΕΕ, Naturalstrom – Natutal Deco, Prosleep, Sklivanitis, Sklivanitis Handmade Sofa Bed Strom, Tailorbed, Trikki Strom, Vasilis Papadias Design Studio, Άλφα Strom, Αφροκοπτική O.E Nap Concept, Παιδί και Ανάπτυξη και Ωρίωνας ΑΕΒΕOrion Strom.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι:

Bedford Luxury by King KoilEntos Sleep Centers

Η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου:

Η Εntos αναδείχθηκε Sleep Company of The YearΗ Άλφα Strom αναδείχθηκε Greek Μanufacturer Sleep BrandΗ King Koil αναδείχθηκε Best Imported Sleep Brand

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Sleep Awards 2023, όπου o Αναστάσιος Μπονάκης, Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το ερευνητικό του έργο και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στις διαταραχές ύπνου.

Μαρία Μίχα, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Η Μαρία Μίχα, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Sleep Awards 2023, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Επιμελήτρια Α΄ ΠΓΝ «Αττικόν», Ταμίας Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, άφησε το δικό της στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά της, αναφέροντας:

«Ο ύπνος είναι μια μυστηριώδης κατάσταση ύπαρξης. Αποτελεί μια κατάσταση διαφορετικής συνειδητότητας και περιορισμένης αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον αλλά και μια απολύτως απαραίτητη επανορθωτική διαδικασία για τον οργανισμό. Ο καλός ύπνος είναι αναγκαίος για την καταγραφή και την αποθήκευση νέων αναμνήσεων, την επουλωτική διαδικασία, την εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την ορμονική ισορροπία. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται και να απαλλάσσεται από τα μεταβολικά απόβλητα που δημιουργούνται κατά την εγρήγορση. Ο ποιοτικός ύπνος είναι τόσο σημαντικός για το ευ ζην όσο η διατροφή και η άσκηση. Η χρόνια στέρηση ύπνου, η κακή ποιότητα και οι διαταραχές ύπνου πλήττουν τόσο την ευεξία όσο και την υγεία, με σοβαρές συνέπειες σε βάθος χρόνου, όπως διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος, σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις. Η Boussias Events διοργανώνει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα τα Sleep Awards, που αποσκοπούν στην ανάδειξη και επιβράβευση της αριστείας και καινοτομίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες ύπνου, προάγοντας την έννοια της ποιότητας ζωής και ευεξίας του πολίτη. Με αξιοκρατία και με κριτήρια ποιότητας, όπως η γνώση, η πείρα, η καινοτομία, η ποιότητα και ο πρωτότυπος σχεδιασμός των προϊόντων, η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από επίλεκτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, αξιολόγησε τις καλύτερες υποψηφιότητες με στόχο την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού».

Άννα Μαρία Παπίρη

Χαιρετισμό κατά την έναρξη της απονομής απηύθυνε η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias Events, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η ανάγκη και η απαίτηση για περισσότερο και καλύτερο ύπνο από τη μία και η αδυναμία εκατομμυρίων ανθρώπων να τον εξασφαλίσουν από την άλλη, οδήγησαν στη δημιουργία και στη γιγάντωση μιας πολυεπίπεδης αγοράς ειδών και βοηθημάτων ύπνου, η αξία της οποία άγγιξε τα 83,4 δισ. δολάρια το 2022 και προβλέπετε το 2030 να φθάσει τα 124,97 δισ. δολάρια ακολουθώντας ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5,95 %. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς στρωμάτων θα φτάσει το 2028 στα 42,84 δισ. δολάρια. Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη αγορά τρέχει επίσης με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης στην παραγωγική βάση».

Αντώνιος Μαθιόπουλος

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απηύθυνε ο Αντώνιος Μαθιόπουλος, Φυσίατρος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Κοιμόμαστε περίπου το ένα τρίτο του συνολικού χρόνου της ζωής μας, κι αυτό είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Ο καλός ύπνος είναι αναγκαίος για την ανάπαυση των εγκεφαλικών νευρικών κυττάρων και την καλή λειτουργία της μνήμης και της εκμάθησης. Ο καλός ύπνος μας αναζωογονεί, μας γεμίζει ενέργεια, βοηθά στη συγκέντρωση, στη λήψη αποφάσεων, στη δημιουργικότητα και μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Η έλλειψη ύπνου δυσκολεύει την επίλυση προβλημάτων, τον έλεγχο των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς και έχει ως αποτέλεσμα τη μειωμένη παραγωγικότητα στην εργασία».

Αναστάσιος Μπονάκης

Για την τιμητική διάκρισή του ο Αναστάσιος Μπονάκης, δήλωσε: «Σας ευχαριστώ πολύ γι΄ αυτή την τιμητική βράβευση. Ο ύπνος, αυτή η τόσο σημαντική και ξεχωριστή λειτουργία της ζωής, κρύβει μυστικά που εμείς από τη μία καλούμαστε να τα αποκαλύψουμε και από την άλλη να τα προστατεύσουμε. Μέσα από τη μελέτη των διαταραχών του ύπνου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας έχουμε συσσωρεύσει γνώση που αποκαλύπτει το πόσο ιαματικός είναι ο ύπνος για το ανθρώπινο σώμα. Είναι θεραπευτής μας, επουλώνει τις πληγές μας, μας χαρίζει ζωή. Είναι ο καλύτερός μας φίλος. Ένας μικρός θεός όπως τον τιμούσαν τα αρχαία χρόνια στην πατρίδα μας.

Οι διαταραχές του ύπνου μας πηγάζουν κυρίως από τον τρόπο ζωής μας. Διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, εργασία μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες, θόρυβος και υπερβολικό άγχος χαρακτηρίζουν τον μοντέρνο τρόπο ζωής. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι μεγαλύτερες παιδιατρικές επιστημονικές εταιρείες χρησιμοποιούν τον όρο πανδημία για να περιγράψουν την υπνική συμπεριφορά των εφήβων. Η χρήση υπναγωγικών φαρμάκων αυξάνεται μεταξύ των ηλικιωμένων και έχει επεκταθεί δραματικά στις νεότερες ηλικίες. Αισίως την τελευταία δεκαετία τόσο η ιατρική όσο και ο επιχειρηματικός κόσμος αναδεικνύουν τις διαταραχές του ύπνου και τις συνέπειές τους οδηγώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους σε διάγνωση και θεραπεία. Αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί, είναι προς όφελος όλων μας».

Μαρία Κορφιάτη

Τέλος, η Μαρία Κορφιάτη, General Manager της Ecomat, του χορηγού των βραβείων δήλωσε: «Κατ’ αρχήν ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Boussias, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε τον θεσμό των Sleep Awards που έχουν σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα πιο αξιόλογα προϊόντα, εταιρείες και υπηρεσίες στον χώρο μας. Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μας δίνει μεγάλη χαρά. Το βραβείο αυτό είναι αποτέλεσμα πολυετών ερευνών πάνω στο συγκεκριμένο προϊόν έτσι ώστε να παρέχει στον καταναλωτή τη μέγιστη ποιότητα και ικανοποίηση. Για μας είναι το εφαλτήριο για να συνεχίσουμε σαν εταιρεία να γινόμαστε πιο αποδοτικοί σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε σχέση με το προϊόν όσο και με την εξυπηρέτηση των πελατών μας. Το βραβείο αυτό είναι η δέσμευσή μας ώστε αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του καταναλωτή, να παρέχουμε προϊόντα με την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής».

Οι μεγάλοι νικητές της απονομής των Sleep Awards 2023 τόνισαν πως η δουλειά αλλά και η προσήλωση στην προσφορά προϊόντων που προάγουν τον καλό ύπνο οδήγησαν στη διάκρισή τους στον θεσμό.

Δημήτρης Ρούσης, General Manager, Entos

Entos, Sleep Company Of The Year
«Στα Entos έχουμε πάθος για τον καλό ύπνο και τα οφέλη του»
«Οι βραβεύσεις μας ως Sleep Company of the Year και Καλύτερη Αλυσίδα Καταστημάτων μας τιμούν ιδιαιτέρως και έρχονται ως επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς που κάνει όλη η ομάδα Entos τα τελευταία χρόνια. Στα Entos έχουμε πάθος για τον καλό ύπνο και τα οφέλη του. Η αποκλειστική συνεργασία μας με τη Serta, μια από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες στρωμάτων στον κόσμο με παρουσία από το 1931, μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε στη συλλογή μας πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής ποιότητας, τεχνολογικά προηγμένα και κατασκευασμένα με μοναδικά υλικά. Οι σημαντικές διακρίσεις που αποσπάσαμε για 2η συνεχόμενη χρονιά και η θετική αξιολόγηση από τη διακεκριμένη κριτική επιτροπή, μας κινητοποιεί ακόμα περισσότερο και μας δεσμεύει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια εξαιρετική εμπειρία ύπνου».

Μαρία Κολοντή, Product Manager, Homico

King Koil, Best Ιmported Sleep Brand
«Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν δικαίωμα στον καλό ύπνο»
«Στη Homico πιστεύουμε ότι ο καλός ύπνος μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Πιστεύουμε επίσης ότι όλοι έχουν δικαίωμα στον καλό ύπνο. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για τη διάκριση Best Imported Sleep Brand που αποσπάσαμε για τη King Koil, την οποία αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Homico. Η King Koil με πάνω από 120 χρόνια εμπειρίας είναι μια από τις κορυφαίες αμερικάνικες εταιρείες στρωμάτων και κατασκευάζει καινοτόμα προϊόντα με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη Platinum βράβευση του στρώματος Bedford Luxury (King Koil) στην κατηγορία Καλύτερο Ξενοδοχειακό Στρώμα για Luxury Hotel.

Το στρώμα αυτό συνδυάζει φυσικά υλικά κορυφαίας ποιότητας με σύστημα στήριξης τελευταίας τεχνολογίας και χαρίζει έναν ύπνο αναζωογονητικό και ξεκούραστο στους απαιτητικούς επισκέπτες των luxury ξενοδοχείων. Οι βραβεύσεις που λάβαμε μας τιμούν και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε να προάγουμε τον καλό ύπνο με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή».

Ιωάννης Βλαχογιάννης, Ιδιοκτήτης, Άλφα Strom

Αλφα Strom, Best Greek Μanufacturer Sleep Brand
«Με σεβασμό στον καταναλωτή, πρωτοστατώντας στις εξελίξεις»
«Χαιρετίζω με θέρμη την απονομή βραβείων Sleep Awards 2023 και ελπίζω στην καθιέρωση αυτού του διαγωνισμού ως θεσμού αλλά και ως εργαλείου προβολής των εταιρειών και επικοινωνίας των καινοτόμων προϊόντων στο ευρύ κοινό. Το βραβείο Best Greek Manufacturer Sleep Brand επιβεβαιώνει ότι η προσήλωσή της Alfa Strom στην εξωστρέφεια ως στρατηγική επιλογή, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας με σεβασμό στον καταναλωτή πρωτοστατώντας στις εξελίξεις στον κλάδο φροντίζοντας κάθε προϊόν να είναι μοναδικό, εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, αποτελεί συνταγή επιτυχίας. Σε μία δύσκολη χρονιά, που κινήθηκε υπό την επίδραση των γεωπολιτικών συγκρούσεων και του υψηλού ενεργειακού-μεταφορικού κόστους, εύχομαι στους συντελεστές αυτής της προσπάθειας να συνεχίσουν με το ίδιο πνεύμα και την ίδια διάθεση για προσφορά. Και σε όλους καλή και δημιουργική συνέχεια».

Πίνακας Νικητών

Keywords
king, αλφα, king, ευ ζην, σας ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ, για μας, μαΐου, sleep, ελλαδα, συγκεκριμένο, baby, star, entos, ikea, nat, mat, deco, bed, design, studio, αεβε, orion, greek, εκπα, αττικον, project, εταιρεία, προσφορες, hotel, alfa, ομαδα διας, αξια, Καλή Χρονιά, Τελετή Έναρξης, τελος του κοσμου, αξιολογηση, γνωση, διατροφη, δουλεια, εκπα, εργασια, ιατρικη, υγεια, alfa, entos, star, αγορα, αγχος, αδυναμια, αεβε, ανθρωπινο σωμα, αννα, αρχαια, βαθμολογια, βιωσιμη αναπτυξη, βοηθεια, βραδια, εγρηγορση, ευκαιρια, ελλειψη, ενεργεια, ενημερωση, εννοια, εξυπηρετηση, εξωστρεφεια, ερχονται, εταιρεία, ευεξια, ευ ζην, ευχαριστώ πολύ, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, υπνο, η τελετη, θεος, θορυβος, υπνος, ισορροπια, λειτουργια, ληψη, μαΐου, μαρια, μυστικα, μιχα, ομαδα, οφελος, παιδι, παθος, παχυσαρκια, περιβαλλον, ποιοτητα, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συγκεντρωση, συνταγη, σωμα, στιγμα, τζιρος, τιμη, τριτη, φυσικα, φορα, χαρα, ωρες, αλυσιδα, baby, bed, deco, design, δικαιωμα, για μας, greek, hotel, ιδιαιτερα, project, mat, μελετη, nat, orion, πληγες, studio, sleep, υλικα
Τυχαία Θέματα