Το Amazon Prime «ανοίγει» στην προβολή ads

Από τις αρχές του 2024, το Amazon Prime, η υπηρεσία streaming της Amazon, θα ξεκινήσει να περικλείει διαφημίσεις σε επιλεγμένες αγορές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να αξιοποιήσει το κοινό της πέραν της συνδρομής. Οι αλλαγές ανακοινώθηκαν μέσω blog post, με την Amazon να εξηγεί την

κίνηση αυτή ως τρόπο να διατηρήσει τις επενδύσεις σε περιεχόμενο και να υπογραμμίζει «τον στόχο της να περιέχει σημαντικά λιγότερες διαφημίσεις από τη γραμμική τηλεόραση και άλλους παρόχους streaming TV».

Το ντεμπούτο της υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Καναδά, στις αρχές του 2024 και θα ακολουθήσουν οι Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεξικό και Αυστραλία αργότερα μέσα στο έτος. Η διαφήμιση δεν αποτελεί απόλυτα νέο έδαφος για την τεχνολογική εταιρεία.

Η διαφήμιση έχει λάβει τηλεοπτική μορφή στις μεταδόσεις του NFL Thursday Night Football της στις ΗΠΑ και στην κάλυψη των αγώνων ποδοσφαίρου και ράγκμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπρόσθετα, η υπηρεσία Freevee αποτελεί ήδη μια ad-supported video-on-demand υπηρεσία.

Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα είναι ότι οι θεατές του Amazon Prime Video πληρώνουν ήδη συνδρομή, αν και θα τους παρασχεθεί η επιλογή να πληρώσουν παραπάνω, ώστε η παρακολούθησή τους να μην διακόπτεται από διαφήμιση.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα