Τα news brands αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων

Οι διαφημιζόμενοι που αξιοποιούν τα news brands την τελευταία δεκαετία είδαν σημαντική αύξηση στην αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων και στην αύξηση των κερδών, σύμφωνα με την έκθεση «Trust: more than a feeling» της Newsworks.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι η αυξημένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών στα news brands μεταφράζεται σε αυξημένες πωλήσεις και μερίδιο αγοράς, ιδιαίτερα σε περιόδους πολιτικής αναταραχής και σε μια εποχή με fake news.

Περιέχει ευρήματα από δύο συμπληρωματικές ερευνητικές μελέτες που αξιολογούν τη σχέση μεταξύ της εμπιστοσύνης στα news brands και της αύξησης των κερδών των διαφημιζόμενων.

Οι καμπάνιες που «έτρεξαν» σε news brands μεταξύ 2012 και 2016 ήταν 32% πιο αποτελεσματικές σε σύγκριση με τις καμπάνιες που δεν το έκαναν, ενώ εκείνες που «έτρεξαν» news brands μεταξύ 2018 και 2022 ήταν 52% πιο αποτελεσματικές.

Οι διαφημιζόμενοι που αξιοποιούν news brands σημείωσαν επίσης αύξηση κερδών 24% την περίοδο 2012-16 σε σύγκριση με όσους δεν τα αξιοποίησαν. Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 88% την περίοδο 2018-2022.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα