Οργανική ανάπτυξη 5,2% για την Omnicom το α΄ τρίμηνο 2023

Τα αποτελέσματά της για το α΄ τρίμηνο του 2023 έδωσε στη δημοσιότητα η Omnicom, σημειώνοντας ότι κατέγραψε οργανική ανάπτυξη 5,2% και κλείνοντας το τρίμηνο με 3,4 εκατ. δολάρια σε έσοδα. Παράλληλα, ο όμιλος στον οποίο ανήκει η εταιρεία σημείωσε οργανική ανάπτυξη 11,3% την ίδια περίοδο, ωστόσο το έσοδα παρέμειναν στάσιμα.

Την ανάπτυξη ώθησε η επιστροφή, παγκοσμίως, του experiential marketing, καθώς ο τομέας αυξήθηκε οργανικά κατά 8,4% στο τρίμηνο,

αν και πασχίζει να ανακάμψει στις ΗΠΑ, το precision marketing (7%), τα public relations (5,8%), η διαφήμιση και τα media (5,1%), το healthcare (4,8%), το execution και support (3,6%), καθώς και το commerce και brand consulting (3,3%). Ας σημειωθεί ότι τα PR αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ισχυρά, καταγράφοντας διψήφια ανάπτυξη και το α΄ τρίμηνο του 2022.

Στο πλαίσιο της σχετικής ενημέρωσης των επενδυτών, στις 18 Απριλίου, ο CEO της εταιρείας, John Wren, δήλωσε ότι η οικονομική πρόβλεψη για το υπόλοιπο έτος παραμένει αβέβαιη, καθώς το US Federal Reserve Board συνεχίζει να αυξάνει τα επιτόκια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νέο hybrid πλαίσιο εργασίας, καθώς και στην επένδυση στο AI – κεντρικό στοιχείο στο όραμα της Omnicom για το μέλλον της εργασίας.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα