Τα McDonald’s λανσάρουν social-first καμπάνια

Μια νέα, ασυνήθιστη καμπάνια λανσάρουν τα McDonald’s στη Βρετανία, καθώς στα πλάνα της παραλείπεται εντελώς η απεικόνιση των καταστημάτων ή των προϊόντων τους. Η καμπάνια με τίτλο «Raise your Arches», φέρει την υπογραφή της Leo Burnett και έχει δομηθεί γύρω από την ιδέα ότι η πρόσκληση σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας για φαγητό είναι καθολική, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται παρά μόνο ένα νόημα με τα φρύδια, ώστε να ανταποκριθεί κάποιος.

Η social-first

καμπάνια περιέχει μια σειρά από through-the-line διαφημίσεις και activations. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Βρετανός κινηματογραφιστής Edgar Wright. Στο πλαίσιο της καμπάνιας δημιουργήθηκαν επίσης ειδικοί φακοί για το Snapchat και το Instagram, οι οποίοι θα ανασηκώνουν τα φρύδια των χρηστών, με στόχο το κοινό να τους χρησιμοποιεί για να καλέσει τους φίλους του στα McDonald’s. Η καμπάνια ενισχύεται και από άλλες δράσεις, όπως ψηφιακή αναπαράσταση σε sky signs.

Επίσης, ξεκινά από σήμερα ψηφιακό sales promotion, σχεδιασμένο από την TMS, για να προωθήσει το «κατέβασμα» του app και να σημάνει την εκκίνηση ενός δεκαπενθημέρου προσφορών και ανταμοιβών. Μέσα στη χρονιά, η καμπάνια θα αναπτυχθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 40 αγορές.

(Πηγή: the Drum)

Keywords
Τυχαία Θέματα