Συνεργασία της ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties και τα Ελληνικά Οινοποιεία

Η ΤΕΜΕΣ ΑΕ και η Premia Properties ΑΕΕΑΠ, προχωρούν σε συνεργασία με στόχο να αναπτύξουν περαιτέρω τους αμπελώνες Navarino Vineyards που βρίσκονται στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μέσω μιας

νέας επένδυσης, «ένα πρότυπο και σύγχρονο οινοποιείο, με σεβασμό στην οινική παράδοση της περιοχής και στο περιβάλλον», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στο επενδυτικό πλάνο θα συμμετέχει και η εταιρεία Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ (μέλος του ομίλου Sterner Stenhus, βασικού μετόχου της Boutari Wineries) για την παραγωγή και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων κρασιών. H Premia Properties, μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, θα αποκτήσει το 50% της εταιρείας Navarino Vineyards AE, η οποία μέχρι σήμερα είναι 100% θυγατρική της ΤΕΜΕΣ ΑΕ.

Η αξία των αμπελώνων και του νέου οινοποιείου, μετά από την ολοκλήρωση της επένδυσης, αναμένεται να ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ περίπου. Θα ιδρυθεί, επίσης, νέα εταιρεία με βασικό μέτοχο τα Ελληνικά Οινοποιεία ΑΕ και συμμετοχή της ΤΕΜΕΣ ΑΕ με 25%, η οποία θα ενοικιάσει τους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις του νέου οινοποιείου και θα αναλάβει την παραγωγή και εμπορία κρασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα