Σε global media spec η Unilever

H Unilever ξεκίνησε spec για την ανάθεση του παγκόσμιου media planning & buying λογαριασμού της. Το προηγούμενο spec της εταιρείας είχε πραγματοποιηθεί το 2021. Η Mindshare του Group M διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος των media της Unilever στις κορυφαίες

αγορές της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με την εκτιμήσεις του Campaign, η Mindshare θα συμμετέχει εκ νέου στο pitch για τον λογαριασμό.

Εκτός από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το agency χειρίζεται τα media της Unilever στην Ολλανδία και το Βέλγιο, τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία, την Ανατολική Ευρώπη, τη Νότια Ασία (Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα) και τη Νοτιοανατολική Ασία (Ινδονησία, Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ). Το agency διαχειρίζεται, επίσης, τον προγραμματισμό και την αγορά στην Κίνα μετά από spec το 2020. Μαζί με το WPP, τρεις άλλοι όμιλοι – Omnicom, Havas και IPG – συμμετέχουν στον λογαριασμό.

Στο spec του 2021, η PHD της Omnicom πήρε τις αγορές του WPP σε Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία και Καναδά, καθώς και την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Η Havas Media κέρδισε τη Γαλλία και την Ισπανία και η Initiative της IPG διατήρησε τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την Ελλάδα.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Unilever,