Στους κινδύνους του gen AI εστιάζει η νέα καμπάνια της IBM

Την καμπάνια «Trust What You Create» παρουσίασε η ΙΒΜ, με την «υπογραφή» της Ogilvy, ώστε να υπενθυμίσει στους brand managers και τους CMOs τους κινδύνους της κακής χρήσης του generative AI.

Η καμπάνια αποτελεί επέκταση προηγούμενης συνεργασίας της IBM και της Adobe Firefly, κατά την οποία είχαν δημιουργηθεί social media

ads που ξεπέρασαν τα εσωτερικά benchmarks της IBM κατά 26 φορές, όπως ανέφερε ο Jonathan Adashek, Senior Vice President, Marketing and Communication and Chief Communications Officer της εταιρείας.

Η νέα καμπάνια ουσιαστικά δείχνει τι μπορεί να συμβεί όταν το ΑΙ πάει στραβά. Τα visuals που δημιουργήθηκαν με το Adobe Firefly παρουσιάζουν τα AI σφάλματα ως σουρεαλιστικά χρυσόψαρα με περίεργα σχήματα. «Όλοι έχουμε δει τι μπορεί να γίνει με το ΑΙ και υπάρχει μεγάλη φρενίτιδα γύρω από την ανάγκη χρήσης του, αλλά όχι για τον βαθμό εμπιστοσύνης του.

Για να ζωντανέψουμε αυτό το μήνυμα, θέλαμε να κάνουμε τη συνολική καμπάνια παιχνιδιάρικη και εκπαιδευτική», δήλωσε η Denise Zurilgen, Global Executive Creative Director για την IBM στην Ogilvy. Μαζί με OOH activations στο Las Vegas Sphere, η καμπάνια κατέλαβε το κεντρικό περίπτερο της IBM στo Digital Summit της Adobe.

(Πηγή: Marketing Dive)

Keywords
Τυχαία Θέματα
IBM,