Απονεμήθηκαν τα Young Lions Competitions Greece 2024

Τη Δευτέρα, 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των βραβείων του διαγωνισμού Young Lions Competitions Greece 2024. Το brief του φετινού διαγωνισμού αφορούσε το mAIgov, τον έξυπνο ψηφιακό βοηθό του gov.gr, και στις τρεις κατηγορίες του διαγωνισμού υποβλήθηκαν συνολικά 70 προτάσεις (19 στο digital, 34 print & 17 film).

Στην κατηγορία Digital, το 1ο βραβείο απέσπασαν οι Σοφία Μαλκογιάννη και Κατερίνα Σαχίνογλου της Ogilvy

για το έργο «mAigov: Θα σε βολέψει», το 2ο Βραβείο οι Ισαβέλλα Κρίτσαλη και Μιχάλης Αλεξίου της McCann Athens για το έργο «Govfit Runs», και το 3ο Βραβείο οι Αιμιλία Ηλιοπούλου της Another Circus και Ανδριάννα Ροδάκου της The Newtons Laboratory για το έργο τους «Μανούλα στην επικοινωνία».

Στην κατηγορία Print, το 1ο βραβείο απέσπασαν οι Διονυσία Λαμπαδαρίου της The Newtons Laboratory και Μαριλένα Μανούσου της Ogilvy για την καταχώριση «Αίθουσα αναμονής», το 2ο Βραβείο οι Κατερίνα Αλεξοπούλου και Ιωάννα Βενάρδου της Cicero για την καταχώριση «Τα πήγαινε έλα του δημοσίου», και το 3ο Βραβείο οι Κωνσταντίνος Τσαγκάκος της McCann Athens και Δημήτρης Μπούτσικος της Another Circus για την καταχώριση «Όλοι θα βολευτούμε!».

Στην κατηγορία Film, το 1ο βραβείο απέσπασαν οι Φαίη Θεοδώρου και Βαρβάρα Πανταζοπούλου της The Newtons Laboratory για την ταινία «Είπα Ξείπα», το 2ο βραβείο οι Αλίσα Σκουφή και Γιώργος Φραγκιαδάκης της Interweave Agency για την ταινία «Τέλος τα κ*λόχαρτα» και το 3ο Βραβείο οι Ειρήνη Καραχαλιά και Δανάη Χρανιώτη της Ogilvy για το έργο «Το Περιστατικό».

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η Αγάθη Πλώτα (DDB) και μέλη οι Λεωνίδας Αρβανίτης (Another Circus), Μαρία Κανελλοπούλου (Ogilvy), Jason Κατσούλης (Viva), Σύλβια Καφφέ (Admine), Χρυσάνθη Παπασταφίδα (DOPE Studio). Σύμφωνα με την Αγάθη Πλώτα, «φέτος, δύο πράγματα έγιναν λίγο διαφορετικά: πρώτον, δώσαμε τον τόνο φωνής ή την οπτική μέσα από την οποία ζητήσαμε να εξετάσουν οι ομάδες το brief κι αυτό ήταν το χιούμορ, καθώς πιστεύουμε στη δύναμη του στην επικοινωνία και στη διακριτότητα που μπορεί να προσδώσει στις μάρκες, δεύτερον, δώσαμε ένα διαφορετικό brief από ότι συνήθως.

Το mAIGov είναι ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr, μια υπηρεσία του Δημοσίου με αυξημένο κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία διάδρασης όλων μας με το Δημόσιο – με τρόπο ισότιμο και συμπεριληπτικό. Κι αυτό μεταφράζεται σε καθημερινό πολιτισμό. Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε 70 υποψηφιότητες και με την καρδιά μας δώσαμε 3 + 3 + 3 βραβεία».

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και η διοργάνωση γίνεται από την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), επίσημο εκπρόσωπο του Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα