«Στόχος μας, η διάθεση εξαιρετικών προϊόντων και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών»

Το COSMOTE Insurance, το οποίο φέρνει όλη την ασφαλιστική αγορά στο κινητό του χρήστη και παρέχει ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις, διακρίθηκε στα e-volution Awards με πέντε σημαντικές διακρίσεις.

Για τα βραβεία που απέσπασε το COSMOTE Insurance, αλλά και για τις καινοτομίες που το κάνουν να ξεχωρίζει, μας μιλά ο Διαμαντής Μπουζάνης,

επικεφαλής του COSMOTE Insurance Ομίλου ΟΤΕ.

MW: Το COSMOTE Insurance διαγράφει από το ξεκίνημά του το 2018, μια συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Ποιο είναι το «μυστικό» της επιτυχίας του;

Διαμαντής Μπουζάνης: Στο COSMOTE Insurance, από το 2018 μέχρι σήμερα, φέρνουμε όλη την ασφαλιστική αγορά στο κινητό του χρήστη, παρέχοντας ολοκληρωμένες ασφαλιστικές λύσεις οχήματος, κατοικίας, πρωτοβάθμιας υγείας και σκάφους από κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει γιατί απευθύνεται σε όλους, εύκολα, γρήγορα και με διαφάνεια στις συναλλαγές. Και αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Επενδύσαμε στην τεχνολογία για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των καταναλωτών. Θέλαμε να καταστήσουμε την online αγορά ασφαλίσεων μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία, δίνοντας στον χρήστη όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες προκειμένου να πάρει μία «ενημερωμένη απόφαση». Δίνοντάς του μια ευρεία εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς, για να μπορεί να συγκρίνει online ανάμεσα σε πολλά ασφαλιστικά προγράμματα αυτό που του ταιριάζει.

Το COSMOTE Insurance βρίσκεται σταθερά σε ανοδική τροχιά και επεκτείνει δυναμικά το μερίδιό του, γιατί παρέχει προσωποποιημένη κάλυψη στους ασφαλισμένους, προσαρμοσμένη στις ανάγκες, τις προτιμήσεις, αλλά και το budget τους. Ένας ακόμα παράγοντας που συντέλεσε στην επιτυχία μας είναι ότι αναπτύξαμε μια εξειδικευμένη ομάδα Customer Service που είναι 24/7 δίπλα στον πελάτη πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την αγορά του ασφαλιστηρίου. Και όλα αυτά με την εγγύηση που παρέχει το όνομα COSMOTE.

Το 2022, προχωρήσατε σε επανασχεδιασμό. Τι ακριβώς περιλάμβανε και ποια τα έως τώρα αποτελέσματα;

Πράγματι πέρυσι αναβαθμίσαμε το site του COSMOTE Insurance, και σχεδιαστικά και λειτουργικά, με μια νέα πλατφόρμα ψηφιακών ασφαλίσεων. Πρόκειται για μια από τις πιο προηγμένες πλατφόρμες που προσφέρει την καλύτερη, ταχύτερη και απλούστερη εμπειρία που μπορεί να βρει ο καταναλωτής στην ψηφιακή σύγκριση ασφαλιστηρίων. Και όλα αυτά μέσα από μια mobile-first στρατηγική. Τι κάναμε; Χρησιμοποιήσαμε τεχνολογία Single Page Application, δημιουργήσαμε ειδικές περιοχές για την προβολή προσφορών και εκπτώσεων, θέσαμε νέα αρχιτεκτονική διασύνδεσης περιεχομένου με υπο-μενού που διευκολύνουν την περιήγηση και αναπτύξαμε ένα lean mobile customer journey. Επίσης, υιοθετήσαμε νέες τεχνολογίες μέτρησης απόδοσης, ώστε να προβαίνουμε σε συνεχείς βελτιώσεις προς όφελος των πελάτων μας. Έτσι καταφέραμε να μειώσουμε τον χρόνο φόρτωσης της αρχικής σελίδας και αυξήσαμε σημαντικά τη συνολική κίνηση του site. Εξίσου σημαντικό είναι ότι πλέον 6 στους 10 πελάτες μας ολοκληρώνουν την ασφάλισή τους και ανανεώνουν το συμβόλαιό τους από το κινητό. Αποκτήσαμε δηλαδή την απαραίτητη αυτονομία, ταχύτητα και ευελιξία ώστε να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών.

Ποιες οι καινοτομίες του σε επίπεδο customer experience, αλλά και γενικότερα;

Πέρα από τον ανασχεδιασμό του site μας, διαθέσαμε δωρεάν υπηρεσία «εξοικονόμησης χρημάτων» σε χιλιάδες χρήστες μας, οι οποίοι λαμβάνουν με email σε Live χρόνο τις καλύτερες τιμές ασφαλίστρων τη στιγμή της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου τους. Ταυτόχρονα με ειδικό link επιστρέφουν στο site και αγοράζουν ασφαλιστήριο, χωρίς εκ νέου συμπλήρωση των στοιχείων τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δείκτες ικανοποίησης των πελατών μας να βελτιωθούν σημαντικά.

Στα τελευταία e-volution Awards, διακριθήκατε με 5 βραβεία. Θα μας πείτε λίγα λόγια για αυτές τις διακρίσεις;

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα πέντε βραβεία που αποκομίσαμε στα φετινά e-volution Awards. Διακριθήκαμε με 2 Silver βραβεία στις κατηγορίες «Best in Finance & Insurance» και «Continuous Growth» και με άλλα 3 Bronze βραβεία στις κατηγορίες «Best Operations & Back Office», «Best Email & Marketing Automation Strategy for an e-Business» και «Best in Conversion Rate Optimization».

Είναι μια σημαντική επιβράβευση, κίνητρο και έμπνευση για την ομάδα μας. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν και μία αναγνώριση της σκληρής δουλειάς και της προσήλωσης στον στόχο μας που είναι η διάθεση εξαιρετικών προϊόντων και η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες μας. Το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες και οι βραβευθέντες των e-volution Αwards αποτελούν κορυφαίες εταιρείες στον χώρο τους, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σ’ αυτή τη διάκριση.

Keywords
Τυχαία Θέματα