Στη McCann ο global διαφημιστικός λογαριασμός της Ikea

Ο όμιλος Ingka, στον οποίο ανήκει ο retailer οικιακών ειδών Ikea, ανέθεσε τον παγκόσμιο διαφημιστικό λογαριασμό του τελευταίου στη McCann, κατόπιν spec. Τον λογαριασμό θα «τρέχει» η McCann Spain, η οποία επίσης διαχειρίζεται τον εθνικό λογαριασμό, και θα καλύπτει και τις 31 χώρες, όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Στο παρελθόν, οι ομάδες

marketing του ομίλου συνεργαζόταν με μια σειρά agencies, ενώ πλέον το brand θέλει να εξορθολογήσει τις διαδικασίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο retailer τονίζει ότι επιθυμεί «να ενδυναμώσει το brand Ikea παγκοσμίως» και να συνδεθεί με όλες τις δημογραφικές ομάδες, σε κάθε πολιτισμικό πλαίσιο, με ένα συνεπές μήνυμα.

Η McCann έχει ξεκινήσει ήδη να εργάζεται για τον λογαριασμό, ενώ η πρώτη δουλειά της νέας συνεργασίας αναμένεται να κυκλοφορήσει την ερχόμενη άνοιξη. Το γραφείο της Ισπανίας συνεργάζεται με την Ikea από το 2014.

Στις δουλειές τους συμπεριλαμβάνεται το βραβευμένο στο Cannes Lions «Trapped in the 90s», ένα reality show με έξι διαγωνιζόμενους, οι οποίοι ζούσαν σε ένα σπίτι πριν το λανσάρισμα της Ikea. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάθεση δεν επηρεάζει τις συνεργασίες τoυ brand σε εθνικό επίπεδο.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα