Στα 673 δισ. δολάρια το ad spend στα social media την τελευταία πενταετία

Με το 75% των Gen Zers και σχεδόν τους μισούς Millennials διαμορφώνουν τις αγοραστικές του αποφάσεις επηρεασμένοι από τις διαφημίσεις στα social media, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα brands εξακολουθούν να δίνουν χρήματα σε αυτόν τον τύπο διαφήμισης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, που παρουσιάστηκαν στο OnlyAccounts.io, τα brands παγκοσμίως δαπανούν 673 δισ. δολάρια στις διαφημίσεις στα SoMe τα τελευταία 5 χρόνια, ενώ το ποσό συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τη Statista, τα brands δαπάνησαν 73,2 δισ. δολάρια στις διαφημίσεις στα

SoMe το 2018. Δύο χρόνια αργότερα, το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε, φτάνοντας τα 132,7 δισ. δολάρια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2021 σημειώθηκε η μεγαλύτερη ετήσια ανάπτυξη με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 36% ή σχεδόν 50 δισ. δολάρια, στα 180,9 δισ. Αν και το 2022 και το 2023 σημειώθηκαν πολύ χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης, οι παγκόσμιες δαπάνες για διαφημίσεις στα SoMe εξακολουθούν να σημειώνουν ρεκόρ.

Επιπλέον, ενώ το Facebook παρουσιάζει πιο αργή ανάπτυξη στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες, η Meta εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο brand. Σύμφωνα με το Statista Advertising and Media Outlook, η Meta κατέχει τεράστιο μερίδιο αγοράς, στο 55% πέρυσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα