Πρόστιμο ύψους 1,3 δισ. δολαρίων στη Meta

Πρόστιμο «ρεκόρ» ύψους 1,2 δισ. ευρώ (1,3 δισ. δολαρίων) έλαβε η Meta για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕE που αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η απόφαση της Ιρλανδικής Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων (DPC) απαιτεί, επίσης, από την πλατφόρμα να αναστείλει τη μεταφορά δεδομένων από την ΕΕ στις ΗΠΑ.

Η απόφαση ισχύει μόνο για το Facebook, που χρειάζεται τουλάχιστον πέντε μήνες για να συμμορφωθεί. Η υπόθεση σχετίζεται με καταγγελία που υποβλήθηκε

το 2013 από τον Αυστριακό ακτιβιστή Max Schrems, ο οποίος υποστήριξε ότι υπό τις αποκαλύψεις του Edward Snowden για τις εταιρείες τεχνολογίας που υπόκεινται σε προγράμματα παρακολούθησης των ΗΠΑ, το Facebook δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των user data της ΕΕ που μεταφέρονται στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, αναπτύσσεται ένα νέο πλαίσιο προστασίας δεδομένων μεταξύ των δύο περιοχών.

Στην απόφασή της τη Δευτέρα, η DPC δήλωσε ότι η Meta απέτυχε να συμμορφωθεί με την εντολή του 2020 που απαιτεί από τις εταιρείες να προστατεύουν τα δεδομένα από την παρακολούθηση των ΗΠΑ, αφού παραδέχθηκε ότι συνεχίζει να λαμβάνει αιτήματα από την αμερικανική κυβέρνηση για να αποκαλύψει τις επικοινωνίες των χρηστών.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα