Σημαντική ανάπτυξη της Alpha Bank στη Ρουμανία

Σημαντική ανάπτυξη στη Ρουμανία καταγράφει η Alpha Bank Romania, η οποία αναπτύσσει υψηλή τεχνογνωσία, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τις εκάστοτε αγορές, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο όμιλος Alpha Bank.

Ειδικά στη Ρουμανία, εισήγαγε, μέσω της θυγατρικής

του Alpha Bank Romania, πριν δύο χρόνια, μια tap-to-phone λύση, το Alpha PhonePOS. Όπως, μάλιστα, σημειώνει η ανακοίνωση, η Alpha Bank είναι η πρώτη τράπεζα που προσέφερε μια τέτοια λύση στη ρουμανική αγορά και μία από τις πρώτες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η εφαρμογή επέτρεψε τη μετατροπή του κινητού τηλεφώνου σε τερματικό αποδοχής καρτών, δίνοντας στους εμπόρους τη δυνατότητα να αποδέχονται ανέπαφες πληρωμές, δίχως να είναι απαραίτητη η επένδυση σε επιπλέον εξοπλισμό. Η λύση αναπτύχθηκε από κοινού με τις Provision και Romcard και υποστηρίζεται από τις Visa και Mastercard.

Από το λανσάρισμά του τον Οκτώβριο του 2020, μέχρι σήμερα, το Alpha PhonePOS έχει τύχει ευρείας αποδοχής από τις ρουμανικές επιχειρήσεις και την αγορά, κατακτώντας σειρά βραβείων, με πιο πρόσφατη

Keywords
Τυχαία Θέματα