Προτεραιότητα για τη Mastercard η αναβάθμιση της εμπειρίας πληρωμών

Τη προσήλωση της Mastercard στο όραμα μίας ψηφιακής και βιώσιμης οικονομίας, υπογράμμισε ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης.

Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν η στρατηγική και οι προτεραιότητες

της εταιρείας για τo 2024, με επίκεντρο την ανάπτυξη των ψηφιακών πληρωμών. Βασική προτεραιότητα παραμένει η αναβάθμιση της εμπειρίας πληρωμών, τόσο για καταναλωτές, όσο και για επιχειρήσεις, μέσα από νέες ψηφιακές λύσεις που αφορούν το online περιβάλλον.

Σχετικά με στοιχεία της ευρύτερης αγοράς πληρωμών για το 2023, ο Παναγιώτης Πολύδωρος ανέφερε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, η συνολική αξία του όγκου ψηφιακών πληρωμών ανέρχεται στα 62 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας ανάπτυξη κατά 15%, ενώ σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η μέση αξία της συναλλαγής βαίνει μειούμενη, ενδεικτικό της εξοικείωσης καταναλωτών και εμπόρων με τα ψηφιακά μέσα πληρωμών.

Σε ό,τι αφορά στη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών, σύμφωνα με στοιχεία της Mastercard, η διείσδυσή τους στην Ελλάδα δεν ξεπερνά το 20% του όγκου συναλλαγών με κάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα