Πώς επηρεάζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις η νέα ψηφιακή εμπειρία εργασίας;

Οι νέοι τρόποι εργασίας και η ψηφιακή εμπειρία των εργαζομένων βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» εκπαιδευτικού webcast της ΕΥ Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Τις προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζομένους, ανέλυσαν η Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, η Ευγενία Σιμώνη, Senior Manager, Technology Consulting, και η Alexia Robertson, Manager, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού.

Συγκεκριμένα, το 2022, η EY διεξήγαγε την

έρευνα Work Reimagined Survey σε 22 χώρες, 26 κλάδους της οικονομίας και με τη συμμετοχή 17.000 εργαζόμενων και 1.500 ηγετών μεγάλων εταιρειών, κατεγράφη πώς οραματίζονται το μέλλον της εργασίας, αλλά και τις προκλήσεις που εντοπίζουν, συμπεραίνοντας πως η ισορροπία δυνάμεων στην αγορά έχει μετατοπιστεί υπέρ των εργαζόμενων.

Επιπλέον, το 80% των εργαζόμενων επιθυμεί να εργάζεται εξ αποστάσεως περισσότερες από 2 μέρες την εβδομάδα, ενώ το 43% ενδέχεται να αποχωρήσει από την τωρινή του εργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα