Παπουτσάνης: Ενίσχυση της κατηγορίας των επωνύμων προϊόντων

H Παπουτσάνης παρουσίασε τα Οικονομικά Αποτελέσματα του Εννεαμήνου 2023 σύμφωνα με τα οποία είναι ενισχυμένες οι κατηγορίες των επωνύμων προϊόντων και της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς. Αναλυτικότερα, σημειώθηκε ενίσχυση των εγχώριων πωλήσεων κατά 21%, ενώ οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το 53% του κύκλου εργασιών.

Ο κύκλος εργασιών κατά το Εννεάμηνο του 2023 διαμορφώθηκε σε 47,4 εκατ. ευρώ έναντι 53,3 εκατ. ευρώ το Εννεάμηνο του 2022, μειωμένος κατά 11%. Η κατηγορία Επώνυμα Προϊόντα παρουσιάζει ανάπτυξη κατά 53% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2022, υπερκαλύπτοντας

τις απώλειες από τη μείωση στην αγορά του αντισηπτικού.

Οι πωλήσεις των ξενοδοχειακών προϊόντων μειώθηκαν κατά 24% σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του εννεάμηνου του 2022 – με τις πωλήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες της εγχώριας αγοράς να αυξάνονται κατά 16% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο – καλύπτοντας μέρος της υποχώρησης των πωλήσεων στο εξωτερικό.

Ο Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε: «Παραμένουμε αισιόδοξοι και στοχεύουμε σε βελτίωση της κερδοφορίας για το σύνολο του 2023 σε σχέση με το 2022 παρά την υστέρηση του κύκλου εργασιών το τρέχον έτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα