Οριστικοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά πρότυπα μέτρησης των retail media

Ο IAB Europe δημοσίευσε την τελική έκδοση των προτύπων μέτρησης των retail media για την Ευρώπη, προκειμένου να παράσχει στους media buyers ένα πλαίσιο μετρήσεων με συνέπεια για τη σύγκριση των επενδύσεών τους σε αυτά. Τα Retail Media

Measurement Standards αναπτύχθηκαν μετά από διαβουλεύσεις με retailers, media buyers (brands και agencies) και καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς: Primary Media Metrics ((συμπεριλαμβανομένων viewability, IVT) για να διασφαλιστεί ότι οι ψηφιακές διαφημίσεις retail media τηρούν τα ίδια πρότυπα με τις άλλες ψηφιακές διαφημίσεις.

Attribution Metrics για να διασφαλιστεί ότι οι μάρκες είναι σε θέση να συγκρίνουν τις διαφημιστικές τους επενδύσεις. Πρόσθετα insights για τα retail media για την περαιτέρω ανάδειξη των μοναδικών πληροφοριών που μπορούν να παρέχουν αυτά.

«Τα πρότυπα αυτά όχι μόνο θεσπίζουν τις αναγκαίες ενιαίες μετρήσεις, αλλά και ενισχύουν τη διαφάνεια, δημιουργώντας χώρο για μεγαλύτερη καινοτομία και επενδύσεις σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε ο Townsend Feehan, CEO του IAB Europe. «Περιμένω με ενθουσιασμό να δω πώς αυτό το καίριο βήμα θα μας επιτρέψει να προωθήσουμε συλλογικά τα retail media τους επόμενους 12 μήνες, αλλά και αργότερα», πρόσθεσε.

(Πηγή: WARC)

Keywords
Τυχαία Θέματα