«Οι συνήθειες υπάρχουν για να αλλάζουν»

H προτεραιότητα του σύγχρονου καταναλωτή είναι… να μπορεί να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα σε προσιτή τιμή ή αλλιώς το «savvy shopping». Οι άνθρωποι σήμερα διαμορφώνουν ένα ρεπερτόριο συμπεριφορών με βασικό κίνητρο να προάγουν την υγεία τους, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο, για να διαχειριστούν τις συνεχείς αλλαγές που βιώνουν.

Η βιωσιμότητα βρίσκεται πολύ ψηλά στην agenda των marketers γιατί… αποκτά κεντρικότερο ρόλο στις αποφάσεις των καταναλωτών. Καθώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει

ολοένα περισσότερο τις ζωές τους, τους ενδιαφέρει να γνωρίζουν πού, πώς παράγεται και τι αποτύπωμα έχει ένα προϊόν που θα καταναλώσουν. Θέλουν να συμβάλλουν με τις επιλογές τους σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη και αναμένουν από τις εταιρείες να δράσουν αντίστοιχα.

Η μεγαλύτερη πρόκληση όσον αφορά σήμερα τα media είναι… η μέτρηση της αποτελεσματικότητας σε ένα κατακερματισμένο, ρευστό και συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο μεταξύ offline και online media. Το digital μας έχει δώσει πολλά νέα εργαλεία και δυνατότητες. Και μαζί, ένα τεράστιο θόρυβο από metrics και δεδομένα, που αποτελούν πρόκληση και απαιτούν στιβαρό στρατηγικό σχεδιασμό και σωστή κατανόηση της τεχνολογίας, προκειμένου να προκύψουν ουσιαστικά actionable insights για το marketing.

Η δημιουργικότητα είναι η υπερδύναμη του marketing γιατί… στην εποχή του «attention economy», των «big data analytics» και του «thumb stopping power», η δημιουργικότητα μας επιτρέπει όχι απλά να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στον θόρυβο, αλλά και να χτίζουμε ουσιαστικές σχέσεις με τους καταναλωτές μας, είτε με τα συναισθήματα που προκαλεί η επικοινωνία μας, είτε με τις υπηρεσίες που παρέχουμε στη ζωή τους με τα προϊόντα μας.

Καλό brief σημαίνει… black & white paper με ξεκάθαρους στόχους και τα απαραίτητα δεδομένα που θα υποστηρίξουν τον συνεργάτη να ανταποκριθεί στο ζητούμενο. Όσο πιο στοχευμένο, τόσο περισσότερη ανάλυση και γνώση έχει προηγηθεί. Απαραίτητο εργαλείο για επιτυχημένα αποτελέσματα.

Η επαγγελματική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στη φράση… «Οι συνήθειες υπάρχουν για να αλλάζουν» και δεν εννοώ μόνο των καταναλωτών, αλλά και τις δικές μας. Το να βγαίνουμε έξω από το comfort zone, μας βοηθά να προοδεύουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα