Οι Έλληνες οδηγοί ανησυχούν για τη χρήση δεδομένων των οχημάτων τους

Σύμφωνα με έρευνα της LeasePlan.

Η LeasePlan, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Ipsos, κυκλοφόρησε την ενότητα «Δεδομένα οχημάτων και ιδιωτικό απόρρητο» από την ετήσια έρευνα κοινής γνώμης Mobility Monitor. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η πλειονότητα των οδηγών ανησυχεί για το ποια δεδομένα συλλέγονται από τα οχήματα και σε ποιον ανήκουν. Ενδεικτικά, οι ανησυχίες για τα δεδομένα κατέχουν πρωταρχική θέση στο μυαλό πολλών Ελλήνων ερωτηθέντων, με το 66% να ανησυχεί για το ποιος είναι κάτοχος των δεδομένων που συλλέγονται

από τα οχήματά τους.

Επιπλέον, το 62% ανησυχεί για τα προσωπικά δεδομένα που μπορούν ακόμη να βρίσκονται σε οχήματα κατά την επιστροφή ή την πώλησή τους, ενώ το 57% ανησυχεί για τη διαβίβαση των δεδομένων του σε τρίτους. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων ερωτηθέντων είναι διατεθειμένη να μοιραστεί (ανώνυμα) δεδομένα, εάν αυτά πρόκειται να βελτιώσουν την οδηγική εμπειρία.

O Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αυτοκινητοβιομηχανία και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει αφενός να εντείνουν και να διευκολύνουν τους οδηγούς να κατανοήσουν ποια δεδομένα συλλέγονται και για ποιο σκοπό, αφετέρου να εξασφαλίσουν ότι όλοι θα μοιράζονται τα οφέλη από την επανάσταση των έξυπνων αυτοκινήτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα