Reuters: Οι Έλληνες ανησυχούν για την παραπληροφόρηση

Οι ιστοσελίδες των ΜΜΕ θεωρούνται πιθανές πηγές παραπληροφόρησης.

Η διαΝΕΟσις, σε συνεργασία με τον Επίκ. Καθηγητή Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ και ερευνητικό συνεργάτη του Ινστιτούτου Reuters Αντώνη Καλογερόπουλο, δημοσιεύει τα βασικά ευρήματα που αφορούν την Ελλάδα από την ετήσια Έκθεση για την Ενημέρωση στο Διαδίκτυο (Digital News

Report) του Ινστιτούτου Reuters. Η φετινή δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 63% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου ανησυχεί για την παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, όταν ο μέσος όρος των 40 χωρών του δείγματος είναι 56%. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ανησυχούν κυρίως για την παραπληροφόρηση από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς (43%) και από δημοσιογράφους ή ειδησεογραφικούς οργανισμούς (29%).

Ανησυχούν, δε, περισσότερο για τις επισκέψεις τους στις ιστοσελίδες των μέσων ενημέρωσης (33%) και μέσων κοινωνικής δικτύωσης (32%). Επίσης, ένας στους δύο πιστεύει πως πολιτικοί και κόμματα πρέπει να μπορούν να διαφημίζονται σε social media και Google, ποσοστό μεγαλύτερο από τις περισσότερες χώρες του δείγματος. Τέλος, μόλις το 28% των ερωτηθέντων απαντά πως «εμπιστεύεται τις ειδήσεις τις περισσότερες φορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα