Ο κλάδος των events σε επανεκκίνηση

Συμπεράσματα των πρόσφατων συζητήσεων Community Talks με στελέχη του κλάδου.

Τις θετικές προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης των events που υπήρχαν στις αρχές του 2020 ανέτρεψε η κρίση του Covid-19, με ακυρώσεις και αναβολές, καθιστώντας τον κλάδο ιδιαίτερα ευάλωτο. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό στράφηκαν οι εταιρείες στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν άμεσα στις νέες συνθήκες, ενώ προβλέπεται η αξιοποίηση των ψηφιακών events και στο μέλλον, χωρίς όμως να αντικαταστήσουν πλήρως τα φυσικά events.

Τις προκλήσεις που

αντιμετώπισαν, αλλά και την ανάγκη προσαρμογής στις νέες συνθήκες, παρουσίασαν μέσα από 3 έκτακτες διαδικτυακές συνεντεύξεις των Community Talks του Marketing Week οι Βασίλης Μεντζελόπουλος, Managing Director, Amuse, Δημήτρης Αλεξόπουλος, CEO, Yard και Μιλτιάδης Μακρής, CEO, Magna Events.

Υπενθυμίζεται ότι το «πράσινο φως» για επανεκκίνηση συνεδρίων, εκθέσεων, εκδηλώσεων και φεστιβάλ δόθηκε για την 1 Ιουλίου, ενώ μάλλον πιο δυναμικό restart δείχνουν να κάνουν οι κοινωνικές εκδηλώσεις. Καθοριστικής σημασίας θα είναι η όλη πορεία της πανδημίας και με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα.

Με αισιοδοξία, προσαρμογή και επαγρύπνηση, οι εταιρείες διοργάνωσης προσπαθούν να ξεπεράσουν το πλήγμα που έφερε η κρίση. Την ευκαιρία να αναδείξουν τις καλές πρακτικές τους δίνει ο θεσμός των Event Awards που υποδέχεται υποψηφιότητες με ανανεωμένες κατηγορίες μέχρι και τις 15 Ιουλίου (www.eventawards.gr).

Keywords
Τυχαία Θέματα