Νέα πρωτοβουλία της Novartis Hellas για ενδυνάμωση ατόμων της τρίτης ηλικίας

Η Novartis Hellas ξεκινά τη νέα πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας «Κανένας Μόνος» για την ενδυνάμωση ατόμων της τρίτης ηλικίας στη χώρα μας. Η πρωτοβουλία ξεκινά με την υποστήριξη δράσεων της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Humanity Greece, στο πλαίσιο καθιερωμένων προγραμμάτων πανελλήνιας εμβέλειας της οργάνωσης για την ενδυνάμωση ευάλωτων πολιτών.

Μέσα από τέσσερις ειδικά σχεδιασμένες παρεμβάσεις, άτομα

Τρίτης Ηλικίας που ζουν είτε μόνα τους, είτε σε Μονάδες Φροντίδας, θα έχουν τη δυνατότητα διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης με τον κοινωνικό ιστό, αλλά και επαφής με νεότερες γενιές. Ηλικιωμένοι που ζουν σε Μονάδες Φροντίδας θα δίνουν «Ραντεβού με τους ανθρώπους» και εθελοντές του Humanity Greece, δημιουργώντας ένα δίκτυο συντροφιάς και ψυχαγωγίας με δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, όπως παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων και προβολές ταινιών.

Η παρέμβαση «Ραντεβού με την ζωή», θα περιέχει δραστηριότητες κοινωνικοποίησης που δρουν θετικά στην πνευματική και σωματική ευεξία τους, όπως η διοργάνωση εκδρομών και επισκέψεων σε μουσεία. Μέσα από τη συμμετοχή τους στην Κοινωνική Κουζίνα του Humanity Greece, οι ηλικιωμένοι θα αποκτούν πολλαπλά οφέλη δίνοντας «Ραντεβού με τη γεύση». Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη μηνιαία αποστολή εξατομικευμένων πακέτων στήριξης με βασικά αγαθά σε δομές και σε ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά ηλικιωμένους ανθρώπους, σε όλη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα